/Disclaimer – dette er et reklame indlæg

Madposten er en stor udgiftspost i de danske hjem hvert eneste år, og selvfølgelig er det det, for god og sund mad, er noget af det, rigtigt mange af os prioriterer rigtig højt! Men der findes alligevel en lang række tips og tricks til, hvordan man kan minimere udgiften på mad – endda helt uden, at man skal gå ned i kvalitet – hverken sundhedsmæssig eller i forhold til smagsoplevelsen.

spar penge på indkøb

Tjek tilbudsaviser

Min største anbefaling i forhold til at spare penge på madvarer er at holde dig orienteret i tilbudsaviser. Formår du at handle efter de gode tilbud, vil du lykkedes med at få helt samme kvalitet i dine madvarer, bare til lavere priser. En måde du kan gøre dette mest effektivt på, er ved at tjekke anbefalings- og sammenligningssider som f.eks. den svenske side Omdömesstalle. Her kan man nemlig finde anmeldelser og vurderinger af svenske virksomheder som Matsmart, der også findes i Danmark, men bare er grundlagt i Sverige.

Hvad er matsmart?

Matsmart fungerer nærmest som en online tilbudsavis og supermarked på en og samme tid. Fyldt med gode tilbud, der med et enkelt klik kan tilføjes direkte til kurven, finder du hos Matsmart mange af de kendte mærkevarer, som du handler ind uge efter uge. Det kan ikke understreges nok, hvor stor en betydning det kan have, om man køber sine yndlingsprodukter på tilbud eller til normalpris, og derfor kan det altså kun anbefales fra min side af, at finder nogle gode kanaler til løbende at holde sig orienteret i tilbud hos de forskellige dagligvareforhandlere.

Køb stort ind

En anden måde du kan spare penge på, er ved at handle stort ind – og dette hænger igen sammen med tilbuddene. Hvis en af dine favoritvarer er på tilbud, og i øvrigt også har en relativt lang holdbarhedsdato, så kan du altså spare rigtig mange penge, ved at få fyldt et lille lager op. Varer som pasta, ris, hakkede tomater og meget andet, der kan holde sig i lang tid, kan altså sagtens købes i massevis. Og selvom de 2kr i besparelse måske ikke føles som så meget, så kan det altså hurtigt blive en stor besparelse, når der er tale om varer, vi benytter uge efter uge.

Discountvarer behøver ikke være dårlige

Men hvad gør man så, når de varer man skal bruge, de ikke er på tilbud? Du skal selvfølgelig ikke tilrettelægge hele din madplan efter, at der kun må indgå madvarer, som er på tilbud i den pågældende uge. Så derfor skal du også finde alternative løsninger til tilbudsjagten. Hos mange har de enkelte supermarkeders discountvarer et dårligt ry, men faktisk sker det med jævne mellemrum, at disse billige alternativer til mærkevarerne vinder blindtests hos eksperterne. Derfor behøver du ikke nødvendigvis at være skeptisk overfor disse produkter, og du vil nok hurtigt finde nogle favoritter blandt de billigere alternativer, som discountvarerne altså er. Det betyder dog ikke, at der ikke er nogle af discountvarerne der måske er lige lovligt billige, og også går for meget på kompromis med kvaliteten, men prøv dig frem og find ud af hvilke af de mange discountvarer, du faktisk sagtens kan inkorporere i den daglige madlavning.