#Reklame

Alle ved, at kød på grillen smager ekstra lækkert, men at det kan være svært at tilberede det ordentligt, da det kan være vanskeligt at holde styr på temperaturen og ikke brænde kødets overflade. Fortvivl ej, vi har prøvet at samle et par tips til, hvordan du griller det perfekte kød:

  • Tænd grillen i god tid, så den kan få den rette temperatur. Grillen er først klar, når kullene er grå og alle flammerne er væk – brug aldrig sprit til optænding
  • Forlad aldrig grillen uanset om det er en kul- eller gasgrill
  • Find ud af kødets ideelle temperatur inden opstart
  • Find ud af om kødet har bedst af at blive stegt direkte eller indirekte på varmekilderne, hvilket afhænger af kødet
  • Kødet er færdigt, når det er rosa indeni. Test det ved at skære en lille flig af kødet uden at skære helt igennem, så bøffen ikke er ”ødelagt” inden servering.

Perfekt kød på grill

Lav kød med en sous vide inden grill

Står du og skal have gæster, og vil du gerne sikre, at det er en saftig og mør bøf eller steg, du serverer for gæsterne, så er et sous vide sæt det perfekte redskab. I en sous vide bliver kødet tilberedt i et temperaturstyret vandbad i mange timer, der sikrer, at kødet bliver mørt som smør.
En sous vide kan virke tidskrævende, men den har også sine mange fordele, idet kødet kan passe sig selv, mens du forbereder tilbehøret og byder dine gæster velkommen uden at løbe ud i køkkenet i tide og utide. Når bøfferne eller stegen er færdig i sous viden, kan de smides direkte på grillen i et par minutter, hvor de får den lækreste stegeskorpe med en perfekt smag af grill – uanset som du har en kul- eller gasgrill.

Grill hele året rundt

Grillmad er ofte forbundet med sommer og lune aftner på terrassen, hvor man griller bøffer og pølser, men i dag findes der så mange forskellige udgaver af grills, der gør det muligt at grille hele året rundt – selv anden til juleaften.
Du kan både bruge kulgrill og gasgrill hele året, men en gasgrill har sine fordele, da den er nem at tænde og hurtigt bliver varm, hvilket betyder, at du ikke skal stå ude i kulden mere end højest nødvendigt. Videre er det at foretrække en grill med låg, så maden er skærmet for vind og vejr og kan holde den rette temperatur under hele stegeperioden.