Grillstarter

Grillstarter: Den hurtigste måde at tænde kulgrillen

Hvis du også ejer en kulgrill, så ved du garanteret, at det kun er nogle gange, at grillstartningen går som en leg. Andre gange kan kullene godt drille en smule. Og lad os bare indrømme det; nogle er bare bedre til at starte en kulgrill end andre. Men det betyder jo ikke, at dem af os, som er knap så gode, skal snydes for oplevelsen af en kulgrill.

Der er også nogle, der bruger benzin, sprit og lignende væsker til at optænde med. Og det vil jeg på ingen måder anbefale, fordi det er ekstremt brandfarligt at optænde med disse væsker. Selvom jeg godt kan forstå frustrationen bag. Jeg vil i stedet anbefale dig at bruge en grillstarter sammen med tændvæske eller optændingsblokke. Så er din grillstartning nærmest bulletproof!

Grillstartere fås i forskellige faconer og former, men effekten er den samme; med en grillstarter får du hurtigere gang i grillen og håndterer de varme kul på den mest sikkerhedsforsvarlige måde.

Sådan starter du grillen med en grillstarter

De bedste grillstartere i min optik er dem, der er holdbare og i god kvalitet. Man kan købe billige grillstartere i f.eks. Bilka, Bauhaus, Silvan, jem & fix eller Harald Nyborg, men kvaliteten er – ikke overraskende – også derefter. Mange af grillstarterne er også fine som en start, men hvis du gerne vil bruge grillstarteren i mange år fra nu, vil jeg klart anbefale dig at investere i f.eks. en Weber grillstarter. Grillstarteren fra Weber er din garanti for en perfekt optænding hver gang.

Sådan bruger du din grillstarter:

  1. Fyld grillstarteren med kul eller briketter af eget valg. Sørg for kun at fylde så meget kul i, som din grill kræver – eller som du skal bruge til tilberedning af maden. Det er langt fra altid, at du skal fylde hele grillstarteren med kul eller briketter.
  2. Krøl noget køkkenrulle eller lignende papir sammen, og læg det under risten på grillstarteren.
  3. Stil grillstarteren i grillbunden, og sæt ild til dit papir.
  4. Når kullene eller briketterne gløder, hælder du dem ud af grillstarteren og over i grillen. Pas på, når du gør dette, da starteren kan blive ret varm. Jeg bruger af samme grund altid handsker.

Med en grillstarter tager det kun omkring 15 minutter, før du kan begynde at smække din mad over på grillen. Grillstarteren er altså din måde at sikre, at madlavningen på grillen ikke trækker ud. Og så er du sikret den perfekte optænding hver gang. God fornøjelse!

(Links/knapper er reklamelinks og generer profit til sidens ejer, hvis du køber noget derigennem)

2022-04-13T11:24:59+00:00
Go to Top