Sådan laver du de lækreste majs på grill

Hvis dine tænder også løber i vand ved tanken om majs på grillen, så er vi to! Varme majskolber på grillen med smør, der smelter ned ad kornene – det er uden tvivl en storfavorit herhjemme.

Der findes mange forskellige opskrifter på, hvordan du opnår de saftigste kolber. Nogen tilbereder majs på grillen i sølvpapir; andre mener, at majs skal koges først, inden de grilles. Som mange andre delikate grøntsager på grillen, så er der mange veje, der fører til Rom.

Jeg vil dog sige, at jeg har fundet den bedste måde at tilberede mine majs. Og som den grillentusiast, jeg er, laver jeg ikke majskolber i ovnen – majskolberne skal naturligvis en tur på min Weber grill!

Opskrift på majskolber på grillen

Jeg lægger ikke mine majs i koldt vand, før de ryger over på grillen, men det kan du sagtens gøre, og så skal majskolberne ikke have så lang tid på grillristen.

Sådan tilbereder du majs på grillen:

  1. Fjerne de hvide tråde og skrællen fra majskolberne.
  2. Læg majsene på grillen uden blade ved middel varme i ca. 20 minutter. Hold øje med kolberne og vend dem undervejs, så de bliver godt møre 360 grader rundt.
  3. Server med en gavmild klat smør og flagesalt.

Jeg har også eksperimenteret med at lade bladene sidde på majskolberne, hvilket du også sagtens kan. Her vil jeg dog anbefale, at du fjerner de hvide tråde, inden du smider majsene på grillen.

Pift dine majs på grillen op

Hvis du – ligesom jeg – spiser rigtig meget grillede majskolber især i sommerperioden, så har jeg nogle små fifs, du kan bruge til at pifte dine majs lidt op. Så bliver det ikke altid den klassiske med smør og flagesalt.

Jeg kan f.eks. varmt anbefale dig at smide en klat kryddersmør på og eventuelt fintsnittet hvidløg. Eller prøv at drysse med enten friskhakket persille eller finthakket chili. Det er de små detaljer, der gør en stor forskel. Velbekomme!