Udekøkken

#Reklame

Byg dit eget udekøkken – og nyd madlavning i naturen året rundt

Jeg har altid drømt om at bygge mit eget udekøkken. Det har bare sin egen charme at kunne stå i naturen og tilberede alt. Du kan f.eks. slippe for at skulle stå indendørs, når solens stråler varmer udenfor. Jeg hader i hvert fald selv at skulle lave mad indenfor på varme sommerdage, hvor man næsten ikke kan holde ud at befinde sig nær varme kogeplader eller en brandvarm ovn.

Jeg holder virkelig af følelsen af vindpust og frisk luft om sommeren, og det synes jeg virkelig man får glæde af, når man har et udekøkken. Til dig, der også har grønne fingre og et drivhus fyldt med lækkerier, vil jeg også mene, at et udekøkken fuldender oplevelsen af at dyrke sine egne grøntsager og frugter.

Og så er jeg også en af de særlinge, der synes, at det også kan noget, når man f.eks. har et overdækket udendørskøkken, hvor man kan tilberede mad, selvom regnen siler ned for fuld skrue – som den jo relativt ofte gør i Danmark.

Uendelige muligheder i dit udekøkken

Udekøkkener kan virkelig tage sig forskelligt ud. Nogle består vitterligt bare af en bordplade i de rigtige omgivelser. Andre opgraderer og installerer en vask med rindende vand. Jeg synes selv, at det er vildt fedt, at man egentlig kan forme sit udekøkken efter, hvordan man tilbereder mad udendørs.

Jeg kunne f.eks. godt finde på at skabe et køkken med masser af bordplads, min trofaste grill eller måske også med plads til en stenovn. Du kan virkelig med få ting skabe et magisk sted, hvor du tager madlavningen til nye højder.

I et udekøkken er atmosfæren også lidt sat til, at der er mere frihed under madlavningen. Du står udendørs og har masser af inspiration at kigge ud på. Måske indretter du køkkenet, så du altid har friske, hjemmeavlede krydderurter tilgængeligt. Eller at du oftere hurtigt forbereder noget på grillen eller over bål, fordi du har køkkenet udendørs, så du ikke skal fjerne dig fra de hyggelige stunder i haven.

For mig at se kræver udekøkkenet ikke vildt meget, hvis man ikke er til det. Det handler egentlig virkelig om, at man flytter madlavningen ud i haven og tæt på naturen. Så opstår der helt af sig selv en masse minder rundt omkring madlavningen.

Udekøkken – DIY

Om du ønsker et simpelt udekøkken i stål med en vask, eller om du har lyst til at gå all in og skabe en hel oase af inspirerende og indbydende moduler – så vil jeg prøve at komme med mine forslag til, hvordan du selv kan bygge et udekøkken.

Jeg ville f.eks. starte med at overveje, hvad skal der til for, at jeg bruger køkkenet jævnligt. Jeg har skrevet nogle af mine overvejelser ned her:

  • Skal jeg have installeret et modul med vask, så jeg let kan skylle grøntsager og lignende?
  • Hvor meget opbevaringsplads har jeg brug for, så jeg kan have køkkenredskaber lige ved hånden
  • Hvordan skal designet være, så jeg altid får lyst til at tilberede mad i mit udekøkken?
  • Hvor skal køkkenet placeres henne? Ude i haven med planter og grønne arealer omkring eller tæt ved huset?
  • Skal mit udekøkken være a la det køkken, jeg har indendørs – eller skal det være mere primitivt eller endnu mere inspirerende?
  • Du kan med fordel gøre dig nogle overvejelser, når du står overfor et gør det selv-udekøkken.

Kort fra jord til bord

Tanken om at jeg potentielt vil kunne tage stå i naturskønne omgivelser og tilberede dejlig mad til mine børn og familie, mine venner eller andre gæster, kan jeg vildt godt lide. Jeg synes hurtigt, at madlavningen indendørs kan blive en lettere sur pligt – så en af mine store drømme er at bygge et udekøkken en dag.

Jeg vil løbende komme med mine anbefalinger til udekøkken i takt med, at jeg undersøger de uendeligt mange muligheder, der findes til at skabe lige det udekøkken, jeg drømmer om.

(Links/knapper kan være reklamelinks og generer profit til sidens ejer, hvis du køber noget derigennem)