/disclaimer – dette indlæg er reklame.

Har du fået nyt køkken, er du lige flyttet hjemmefra, eller trænger køkkeninventaret bare til en opgradering? Der kan være mange gode grunde til, at du har behov for en eller flere nye gryder, og det samme gælder nye stegepander. Men udbuddet af disse varer er enormt, og det kan være som at finde rundt i en jungle, når man skal orientere sig i det brede sortiment. De store danske kæder har nemlig ofte rigtig mange gode varer at vælge imellem, og det handler for dig om at finde det helt rigtige til dine behov. Derfor kan det være en rigtig god idé at læse anbefalinger, guides, og anmeldelser inden du for eksempel køber en gryde eller bradepande hos coop.dk. En af de steder du kan læse troværdige anmeldelser inden dit køb er hos DanskeAnmeldelser, der samler reelle kunder og brugeres erfaringer med forskellige produkter.

Hvad er vigtigt, når du skal købe en ny gryde?

Det allerførste du skal tage stilling til er, hvilken type komfur du har! Der er simpelthen ikke noget, der er mere irriterende end at anskaffe sig en gryde, der ikke fungerer på ens induktionskomfur. Så sørg for at anskaffe dig en gryde med magnetisk bund, hvis det er et induktionskomfur, du har stående derhjemme. Og har du et gaskomfur skal du være sikker på, at gryderne er modstandsdygtige overfor dette, så de holder sig pæne og funktionelle i lang tid! Noget andet du skal have i tankerne, er spørgsmålet om, hvor meget mad du laver ad gangen. Har du en større familie og laver måske mad til mange mennesker de fleste dage, så nytter det altså ikke noget, at du udelukkende har kasseroller og mindre gryder at vælge imellem. Det sidste du skal overveje er, om du er villig til at betale lidt ekstra for at få en gryde med non-stick belægning. Det er i hvert fald en rigtig fed funktion at have med sig, så du undgår at maden brænder på. En non-stick grydebund gør både madoplevelsen bedre og opvasken nemmere.

For at gøre det overskueligt for dig, har jeg samlet de vigtigste overvejelser i en liste her:

  • Vælg en gryde, der passer til komfuret
  • Gryden skal passe til antallet af mennesker i husstanden
  • Prioriter non-stick belægning og få bedre mad og nemmere opvask

Vælg den rigtige stegepande, og gør hverdagen nemmere!

Stegepanden er et af de absolut mest anvendte redskaber i madlavningen herhjemme. Derfor er det også vigtigt, at du vælger den helt rigtige pande, så det ikke bliver et irritationsmoment i de mange madlavningsstunder, som du kommer til at have med panden. Derudover er det også vigtigt, at panden har en god holdbarhed, da den skal kunne holde kvalitet selv efter hundredvis af stegninger. Langt henad vejen skal du derfor overveje de samme ting i dit valg af stegepande, som det var tilfældet med gryden. Det gælder i hvert fald for størrelsen af stegepanden, der skal passe lige netop dine behov, mens det også gælder komfuret, da stegepander naturligvis også er lavet forskelligt, afhængigt af om der er tale om et induktionskomfur eller ej. Noget du dog skal overveje kraftigt ved netop pander, er selve belægningen på stegefladen. Det er netop denne belægning, der er afgørende for, hvor varmemodtagelig panden er. Teflon-belægning sørger for denne her non-stick effekt, men det er altså ikke en belægning, der tåler lige så høj varme som f.eks. en stål-belægning. Dette er særligt relevant i forhold til pander, da vi her har tale om et køkkenredskab, der stort set altid skal udsættes for meget høj varme.

Igen har jeg valgt at sammenholde de vigtigste pointer i en liste, så du nemt kan danne overblik:

  • Vælg en pandestørrelse, der passer til komfur og husstand
  • Vælg en pandetype, der fungerer på dit komfur
  • Overvej belægningen grundigt

Jeg håber, at du med denne guide er blevet klogere på, hvad du skal kigge efter i det store sortiment af pander og gryder, og ellers vil endnu engang opfordre dig til at kigge de mange gode anmeldelser igennem.