Tomatsuppe – er en ting der bare er rigtig god her når det begynder at blive råkoldt udenfor, så er det godt at have en god og varm tomatsuppe at varmes på.

Tomatsuppe er en af de supper der er forholdsvis enkel i sin grundopskrift, men som altid kan spædes op med hvad man nu engang lige har til rådighed. For det er jo altid fedt hvis man har nogle rester at få dem brugt, og det kunne jo sagtens være man har et par gulerødder der skal bruges. Så er det bare med at hakke dem fint og få dem kogt med i suppen, den skal alligevel blendes til sidst. Og det hele er jo bare med til at gøre smagen mere interessant og intens, så det er god spild af mad – hvilket også er vigtigt at have fokus på.

 

Tomatsuppe

Tomatsuppe med en god gang creme fraiche og lækkert brød

Men her er den opskrift på Tomatsuppe, som vi bruger som grundopskrift herhjemme. Hvis vi har så har noget hønsefond, kan det blive tilføjet eller hvad man nu end lige har der kan passe ned i suppen. 

[checklist]

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 3 gulerødder
  • 2 dåser flåede tomater
  • 3 dl grøntsagsbouillon
  • 1 tsk tørret oregano
  • salt og peber
  • sukker
  • hvidvinseddike
  • cremefraiche

[/checklist]

 

Start med at hakke løg og hvidløg. Steg dem af i lidt olie. Hak gulerødderne fint og tilsæt dem sammen med tomater og grøntsagsbouillon. Lad det koge i 20 minutter.
Blend suppen til den er glat. Hæld den tilbage i gryden og sæt den til at koge igen. Tilsæt oregano, smag til med salt, peber, sukker og eddike. (Hold lidt igen med sukker og eddike). Men det er ligesom når du laver kødsovs og alt andet der indeholder tomat, at det er en god ide med sukker og eddike for at fremhæve smagen yderligere.

Serveres med en klat cremefraiche og godt brød til – desuden et godt glas vin, for rigtigt at få varmen helt ind. Du finder altid et godt tilbud på vin her hos Vildmedvin

Jeg håber det smager.