Gullash er en af de retter der virkelig bør få en renæssance for det smager bragende godt

 

Gullash er en skøn ret, og der er helt sikker rigtig mange forskellige opskrifter på den. Denne opskrift er med skært oksekød, som nok er den “rigtige” kødtype at vælge, nogen bruger også svinekød. Det har vi altid brugt i min famile, der er det skinkeschnitzler istedet for det skærte oksekød, ellers er opskriften meget lig denne. Så der er ingen muligheder for at variere og tilpasse opskriften efter hvad man nu engang lige har til rådighed.

Gullasch er altså bare en lækker ret

Gullash – det er da noget man kan forstå. Det smager jo herligt.

Hvis du tager udgangspunkt i denne opskrift – så er du godt på vej.

[checklist]

  • 600g skært okse kød.
  • 3 løg.
  • 4 bouillion terninger (snyyyd)
  • 1 fed hvidløg
  • 1.5 – 2 L vand
  • Lille tomatpure
  • 2 spsk (med top) mel
  • 3 gulerødder

[/checklist]

——————————-

 

Der startes med at hakke de 3 løg nogenlunde groft, dernæst sauteres de sammen med kødet, så kødet bliver brunet af og løgene bliver møre og klare. Derefter tilsættes melet, sammen med tomatpureen – fedtstoffet i gryden skulle gerne sørge for at det ikke klumper. Det er derfor vigtigt at røre godt rundt i det, og på den måde ligesom få brændt melet lidt af, på denne måde får den bedste smag ud af det hele. Og ikke så meget en mel smag.

Derefter tilsættes de sidste ingredienser – og man sætter hele gøjemøget til at koge i et par timer, og i mellemtiden er det bare med at nyde de skønne dufte der kommer fra køkkenet. Det kan dog være en god ide at gå hen og skumme af en gang imellem, da det er urenheder der kommer til tops, og dem kan man ligeså godt tage og fjerne, dem er der ingen grund til at spise.

 

Når kødet er kogt mør, sovsen er ved at være tyk og sulten ikke længere kan holdes tilbage, er det bare med at få det serveret, eksempelvis med en god gang kartoffelmos eller måske en rodfrugtemos – mulighederne er mange, og det er kun fantasien der sætter grænserne også ved tilbehøret.

Jeg håber det smager.