Når det skal være ekstra lækkert er vildtkød vejen frem, og med en krondyrmørbrad bliver det ekstra ekstra lækkert. Kun gjort bedre med en smagsfuld glace.

 

Krondyrmørbrad med selleripuré

Krondyrmørbrad – så bliver det ikke mere smagfuldt.

 

Den anden hovedret til nytårsaften var en krondyrmørbrad med en rødvinsglace – for lad os nu bare være ærlige, det vigtigste tilbehør til kød er sovs! – eller glace som det jo var her. Derud over spiste vi en selleripuré, råstegte kartofler, en bagt rødbede og dampede strimlede grøntsager.

Krondyrmørbrad

  • En krondyrmørbrad
  • Smør
  • Olie
  • Salt og peber

Start med at krydre kødet. Varm en pande stille op ved høj varme og kom smør og en lille smule olie herpå. Olien skal bruges for at undgå at det branker ved den høje varme. Brun kødet af og sænk så varmen til middel/lav og steg kødet færdigt. Pas på det ikke får for meget varme, vildtkød der bliver tilberedt for meget har en tendens til at smage af stegt lever, hvilket bare er synd når nu man har så godt noget kød. Kødet skal have et sted mellem 3 og 5 minutter på hver side – alt afhængig af størrelse og tykkelse.

Rødvinsglace

Til rødvinsglacen vil jeg henvise til Gastromand, der har lavet den opskrift jeg fulgte – og den blev rigtig god.

Selleripuré

  • En knoldselleri
  • Vand
  • Fløde
  • Smør
  • Salt og peber

Skræl knoldsellerien og skær den i mindre stykker. Kom sellerien i en gryde og hæld vand på til det dækker. Kog sellerien til den er mør. Tag sellerien op men gem vandet, det kan være du skal bruge lidt af det i pureen. Blend sellerien og spæd til med kogevand, smør og fløde til du synes konsistensen er rigtig. Smag til med salt og peber.

Råstegte kartoffelskiver

  • 4 kartofler (eller hvad du skal bruge for at få tre skiver til hver.)
  • Iskoldt vand
  • Godt med olie
  • Salt og peber

Vask kartoflerne og skær dem i cirka 1 cm tykke skiver på et mandolinjern (eller i hånden hvis du ikke har sådan et) – læg kartoffelskiverne i iskoldt vand i nogle timer – så stivelsen kan trække ud. Det gør kartoffelskiverne mere sprøde når de er blevet stegt.
Varm godt med olie op til middelvarme. Steg kartoflerne stille og roligt heri, vend dem jævnligt, indtil de er gyldne og sprøde. Krydr med salt og peber.

Dampede grøntsager

Strimmel de grøntsager du ønsker fint, kom dem i en skål og hæld kogende vand over i et par minutter.

Anret ved at lægge selleripureen midt på en tallerken, læg tre kartoffelskiver oven på og herpå lægges fine skiver af krondyrmørbraden. Hæld en lille smule glace over kødet og resten ved siden af på tallerkenen. På modsatte side af kødet lægges de dampede grøntsager og den bagte rødbede.

 

En ting som også kan være med til at sørge for at din krondyrmørbrad, bliver lækker og saftig. Kan være ved at lave den Sousvide, som går ud på at du langsomt koger den over længere tid i et vandbad der holder en konstant temperatur på ca. 54 grader.

 

Jeg håber det smager.