Fiskefrikadeller med persillesovs, det er noget vi kan bruge. Det er nemt, det smager godt, og så får man spist lidt fisk. Whats not to like?
Her til aften lavede vi en gang lækre fiske frikadeller med persillesovs og kartofler, det er en af de opskrifter der bare er virkelig hurtig at lave, og smager skønt.
Det der egentligt tager længst tid at lave i denne opskrift, er at koge kartoflerne. Det er lige ved at fiskefrikadellerne er klar når kartoflerne er kogt. Ihvertfald hvis man skal stege en portion af denne størrelse.
Gør dig selv den tjeneste at starte ud med at lave farsen til fiskefrikadellerne, så kan den nemlig lige stå og samle sig i køleskabet alt imens du skræller kartofler og får dem sat over for at koge. For så kan det nemlig nogenlunde passe med at stegetiden for fiskefrikadellerne, passer med den tid det tager at koge kartoflerne. Eller ihvertfald sådan nogenlunde, men det er nu stadig bedst at hvis du har mulighed for det, at starte med at stege fiskefrikadellerne af lidt før, for det er bedre med lune fiskefrikadeller end kolde kartofler. Det synes jeg da ihvertfald.
Opskriften er passende til 4 personer, og så er der til madpakker.
[checklist]
- 1 kg hakket fisk
- 1 fint hakket løg
- 1 spsk mel
- 1 spsk kartoffelmel
- 1 løg
- 2 dl fløde
- salt
[/checklist]
Kom alle ingredienserne i en røremaskine og rør det til farsen føles sej.
Steg ved medium varme på en pande i lidt fedtstof, olie, smør eller margarine alt efter hvad du føler for.
Persillesovs
[checklist]
- 25 g smør
- 25 g mel
- cirka 5 dl mælk
- et bundt persille
- salt og peber
[/checklist]
Smelt smør i en gryde, tilsæt melet og rør det sammen. Spæd mælk til lidt ad gangen og rør blandingen jævn mellem hver gang. Når sovsen er ved at have en passende tykkelse, krydres med salt og peber og persillen tilsættes.
Server med kogte kartofler og råkostsalat.
Jeg håber det smager