Madplanen denne uge er sådan en blandet madplan, den indeholder lidt rester og lidt lækkert fad-mad så der er også rester. Så denne uge er nem madplans wise

Det er vigtigt at lave mad engang imellem, hvor der er godt med rester – for det er altså skønt at have maden til dagen efter klaret. Så er der mere tid til at gå lave alt muligt andet spændende, eller måske lavet noget andet spændende tilbehør. Rester smager jo også godt, for så har tingene lige fået endnu mere tid til virkelig at sætte sig og give ud af sine smage.

Uge 48

madplan uge 48

 

Mandag: Rester af tærte med oksekød fundet i fryseren.

Tirsdag: Lasagne.

Onsdag: Rester af lasagne fra tirsdag.

Torsdag: Løgsuppe.

Fredag: Kyllingefrikasse

Lørdag: Svinemørbrad med kartofler og grøntsager i ovnen.

Søndag: Rester fra lørdag, eller rugbrød.

 

Mandag står menuen på denne lækre sag – da vi har en rest i fryseren, og vi er ved at løbe tør for bøtter til nye rester. Så nu er det på tide lige at få spist de rester vi har liggende, så der er bøtter og plads til nye. Til dette koger vi nok nogle kartofler og finder lidt grøntsager fra frost og kommer ved, så er der god mad til at holde varmen – de snakker jo om polar luft i vejret, så det er med at få noget mad der kan hjælpe med varmen.

 

Tirsdag skal vi have lasagne, en rigtig god hjemmelavet lasagne. Med en kødsovs der har simret længe og virkelig kan trække noget smag, og det bedste ved at lave lasagne er at der altid – ihvertfald herhjemme er rester til dagen efter. Og hvem kan ikke spise lasagne rester?

Onsdag: Ja der står den så på lasagne rester, hvor der formentligt bliver serveret et lækkert River Cottage brød til, som min kone har en meget god opskrift på her  – det er virkelig et godt brød, og det er nødvendigt altid at lave mindst to. Da det første bliver spist meget hurtigt, men de er gode at fryse.

Torsdag er det suppe dag her i huset, så der står den på løgsuppe, ikke noget vi har prøvet at lave før – men det er jo altid spændende at prøve noget nyt. Der satser jeg på at vi stadig har lidt af det gode brød fra dagen før, til at få det sidste suppe fra tallerkenen op med.

Fredag skal vi have en af mine yndlingsretter, nemlig kyllingefrikasse – det er noget af det bedste jeg ved. Og det en helt genial måde at få brugt kyllinge rester på, så det er total win. Men opskriften på den finder du lige her – den kan klart anbefales at prøve.

Lørdag står den på svinemørbrad med kartofler i ovnen, formentligt sammen med nogle rodfrugter – som lige får et lille skvæt honning og salt og peber – det smager bare rigtig godt.

Søndag står den på rester fra lørdag såfremt der er nogen, og ellers står den bare på rugbrød – søndag er ikke altid så aktiv hjemme hos os, så det er ikke appetit der er mest af, medmindre vi har været på stranden og gå med hunden, men det er mere en stor frokost vi så tager. Og så er der jo ikke så meget plads til aftensmad. Så søndag er en rigtig afslapnings dag.