Denne uges madplan er en af dem der indeholder opskrifter,  hvor der både er til de dage det skal gå lidt stærkt, og så er der til de dage hvor det ikke gør noget at maden tager lidt længere tid at lave. For det er virkelig lækkert at have duften af en god omgang boeuf bourguignon, hængende i huset i timer mens det laves, men også et par timer eller mere bagefter. Og så er det bare skønt at have sådan nogle rester i fryseren, til en anden god gang hvor det måske gerne må gå lidt hurtigt, men samtidig gerne må smage ekstra dejligt.

Uge 47

madplan uge 47

 

Madplan uge 47

 

Mandag: Hakkebøf med brun sovs og kartofler
Tirsdag: Høns i asparges
Onsdag: Kartoffelpizza
Tordag: Grøntsagssuppe
Fredag: Grydestegt kylling
Lørdag: Boeuf Bourguignon
Søndag: Kyllingerester fra fredag

 

Mandag står den på en god gang hakkebøf med brun sovs og kartofler – de kartofler vi køber ude ved en gård i nærheden, er stadig lækre og friske – så det smager stadig ekstra godt. Derfor trækker det lidt i os at få lavet noget mad som det her, og så er mandagen bare lidt nemmere at komme igennem når man ved at det er det her man skal have om aftenen.

Tirsdag skal vi have Høns i asparges i tarteletter, sådan en rigtig mormor klassiker, men vi har noget kylling i fryseren nogle gode lår og ryg, fra en kylling vi fik slagtet tidligere i år. Vi startede foråret med et lille hønsehold på 6 kyllinger som vi havde til at gå ude på en gård i Tversted, hvor de gik frit og bare levede livet. Så det er kyllinger vi sætter ekstra stor pris på herhjemme, og derfor har vi også valgt at partere et par stykker af dem, så vi har lækre stykker kylling til det meste. Og det er altså nogle af de stykker vi skal bruge, og desuden skal vi have noget af den gode hønsefond op af fryseren, som vi også har kogt på skrogene af de høns vi har spist indtil nu.

Onsdag står den på kartoffelpizza med lidt skinke og frisk mozarella, det er egentligt fordi at de kartofler vi får for tiden stadig er meget friske og gode og egner sig godt til kartoffelpizza. Derudover er pizza bare godt.

Torsdag er altid suppedag her i huset, så den står på en god omgang grøntsagssuppe, som vi koger på vores egen hjemmekogte hønsefond.

Fredag er dagen hvor det ikke gør noget at det tager lidt god tid at lave maden, og derfor står menuen på grydestegt kylling – med surt og skilt sovs. Det smager fantastisk, og samtidig er der så meget mad at der plejer at være rester til dagen efter, og endda også til fryseren.

Lørdag skal vi have Boeuf Bourguignon – som er en rigtig simreret, så den kan stå på komfuret og passe sig selv og blive lækker og sende en masse god duft ud i huset mens vi er ude og lufte hunden på stranden. Så vi kan komme hjem til et hus der både er varmt og fuld af lækker lækker duft. Der skal selvfølgelig også gerne være plads til en gang varm kakao til at få varmen på, det er vigtigt at have tid til. Så endnu en gang kommer simremad til sin ret, og viser at det er utroligt nemt at lave.

Søndag står på rester fra fredag, så er der nem kylling til aften – og man kan bruge aftenen på at forberede sig på at det dagen efter er mandag. Derudover forpligter det heller ikke til at man skal være hjemme i god tid, i tilfælde af at vi finder på noget at lave.