Pasta – hvem elsker ikke en god gang pasta, denne gang er det en lækker opskrift på pasta med ostesauce der er i fokus. Det smager super skønt.

Pasta er en af de ting der bare bliver ved med at fungere, der er simpelthen så mange forskellige opskrifter på helt igennem lækre pasta retter. Det er ofte således at nogle af de helt enkle og virkelig lækre retter, ikke tager mere end ca 20 minutters tid at lave. Det er jo bare dejligt i en travl hverdag.

Men er her i hvertfald en opskrift på en omgang pasta med oste sauce.

Pasta med oste sauce

Lækker cremet oste sauce på en gang pasta

Her kommer opskriften på denne skønne pasta ret.

[checklist]

[checklist]

  • 400 g pasta
  • 0,5 L mælk
  • mælk til jævning
  • mel til jævning
  • 100 g frosne ærter
  • 100 g frosne majs
  • 200 g skinke strimler
  • 75 g revet ost
  • salt og peber efter egen smagsløg

[/checklist]

 

Først og fremmest sættes en gryde over med vand til at koge pasta. Normalt Hælder jeg pastaen i gryden først og og hælder vand i så de lige er dækket – så sparer du tid og penge. Når

vandet koger tilsættes en teskefuld salt og lader dem koge til de er aldente. Normalt tager det en 7-9 minutter. Husk at teste dem undervejs.

I mellemtiden påbegyndes sovsen. Først hældes cirka 0,5 L mælk i en gryde, som opvarmes. Husk at røre godt, ellers brænder mælken på. Når mælken er varmet godt op hældes en meljævning i, under grundig omrøring. Den meljævning jeg brugte var cirka 0,5 dL mel og 1,5 dL mælk. Når mælken er tilsat hældes majsen, ærterne og skinken i. Husk stadig at røre godt rundt i gryden ellers vil det stadig brænde på. Til sidst tilsættes osten. Lad alt dette smelte sammen til en blanding og lad det komme op og koge under omrøring. Sovsen burde nu have en forholdsvis tyk konsistens. Ikke for tyk, lidt som en god tyk brun sovs. Hvis den ikke er tyk nok tilsæt ekstra meljævning eller ost – det er op til dig. Husk at smage til med salt og peber

Retten er nu klar til at blive serveret. En dejlig ret som ikke tager mere end 10-15 minutter.