Så er det blevet tid til endnu en madplan, denne uges madplan har godt med kylling og en god solid oksekøds ret lørdag, for der skal noget til i denne kulde.

Det er jo helt utroligt koldt, så der skal godt med varme og krydderier i maden så vi kan holde varmen. Især heroppe nordpå, hvor det blæser godt og vi har fået en del sne og samtidig er der forlydender om at der er mere sne på vej. Så det er med at få noget god mad, så vi har energi til at komme ud med sneskovlen.

madplan uge 5

Madplan uge 5

Som tidligere nævnt så er der ekstra meget kylling på menuen i denne uge, men det er fordi at vi altid helst køber en hel kylling og parterer den, fremfor de kyllingebryster man normalt køber der er pumpet med vand. På denne her måde, får vi også et skrog vi kan koge skøn hønsefond på.

 

  • Mandag: Limekylling med spidskål
  • Tirsdag: Fiskefrikadeller med kartofler og persillesovs
  • Onsdag: Wokket kylling og grøntsager
  • Torsdag: Chunky suppy med kylling og linser
  • Fredag: Koteletter med ovn kartofler og råkost salat
  • Lørdag: Boeuf Bourginon
  • Søndag: Rester fra ugen

 

Mandag skal vi have en limekylling med spidskål, som er en forholdsvis kalorielet ret, dette skyldes at vi herhjemme forsøger os med 5:2 kuren som så mange andre. Men det kræver jo at der bliver tænkt en hel del over maden, og vejet og gjort ved. Men indtil videre har det været meget spændende at skulle finde gode opskrifter, men nu har vi så også kun været igang i en uges tid.

Tirsdag skal vi have en gang fiskefrikadeller med kartofler og persillesovs og så lidt råkost salat ved siden af. Det er igen i forsøget på at få lidt fisk ind i vores hverdags kost, fiskefrikadeller har jo også den fordel at de er gode til madpakker, så det er egentligt ret win.

Onsdag: Der er det igen fastedag, så der skal vi have en gang kylling i wok med grøntsager, for det skal holdes nede på kalorie siden. Så nu ser vi om det bliver en succes, det plejer det nu.

Torsdag: Står den altid på suppe herhjemme, så der skal vi have en chunky suppe med kylling og linser, som vi så Claus Holm lave på tv2 en eller anden dag i løbet af sidste uge. Den så virkelig god og spændende ud, så den vil vi se om vi kan slippe afsted med at lave.

Fredag er det blevet tid til en gang koteletter, det skulle nemlig gerne være sådan at Super Best har tilbud på frilandsgris i denne uge, så der skal jeg lige op og se om der er noget godt imellem. Koteletterne serveres med en gang kartofler fra ovnen og råkost salat.

Lørdag er det blevet tid til en gang Boeuf Bourguignon eller Bøf B som vi kalder det herhjemme, det er en god gang Braiseret oksekød, som simrer i et par timer i noget god fond og rødvin. Kødet ender med at være smør mørt og smagen er bare formidabel. 

Søndag gider vi næsten aldrig lave mad, så det bliver rester fra ugen eller også rester fra fryseren det kommer lidt an på hvad der er tilbage fra ugen.

 

Jeg håber det kan inspirere og at det smager.