Så er det blevet tid til at få gang i madplanerne igen, for nu er vi ved at være kommet os over nytåret.

Næste uges madplan bærer ikke præg af noget nyt og spændende – men er mere i den nemme ende. Dog er der er en omgang Kyllinge porre tærte som vi skal have prøvet af, fordi den virker meget spændende. Men madplanen er som følger:

  • Mandag: Kyllinge porre tærte
  • Tirsdag: Stor lækker bøf bearnaise
  • Onsdag: Rester af Kyllinge porre tærten
  • Torsdag: Karrysuppe
  • Fredag: Lasagne
  • Lørdag: Rester af Karrysuppe
  • Søndag: Rester af Lasagne

 

Mandagen står på Kyllinge porre tærte, det var en opskrift vi så i et Jamie Oliver program, hvor han viste hvad man kunne bruge jule resterne af kalkunen til. Så vi havde egentligt troet vi skulle have prøvet den i julen, fordi vi fik kalkun, men der var simpelthen ikke nok rest af kalkunen til at prøve det. Så nu tager vi revanche og laver den så med kylling istedet, for der har vi noget liggende i fryseren, og mon ikke også det smager meget godt med kylling. Det virker som sådan en rigtig comfort food opskrift, som er noget af det vi har brug for her i det kedelige grå regnvejr.

 

Tirsdag: Skal vi have en stor lækker bøf vi købte sidste år, for der skal vi nemlig fejre at have kendt hinanden i 9 år. Så skal der jo gerne lidt specielt til, selvom det blot er en tirsdag aften. Men engang imellem skal man jo huske at være god ved sig selv, og især på en hverdag er det lidt lækkert at gøre det.

 

Onsdag: Der tager vi rester af kyllinge porre tærten, fordi der burde være rester nok til denne dag, især når man serverer den med kartofler og grøntsager til – så får den en del mere fylde. Jeg tror nemlig også at det hurtigt kan blive lidt for meget, hvis man kun spiser tærten og ikke noget til.

 

Torsdag: Torsdag er så vidt muligt altid en suppe dag hjemme hos os, så derfor står det på denne skønne karrysuppe – som varmer rigtig godt indvendigt. Og smager skønt, og så er den rimelig nem at lave og kan tilpasses til hvad man lige har i køleskabet eller hvad der er til at finde når du er ude og handle ind til det.

 

Fredag: Her står den på lasagne, med god hjemmelavet tomatsauce som har simret godt og længe, så der rigtig kommer noget smag ud i. Og vi laver selvfølgelig et forholdsvis stort fad, således der er rester til om søndagen, for lasagne er jo altid bedre dagen efter, eller i hvertfald den dag du skal have resterne.

 

Lørdag: Rester af Karrysuppen – i og med vi kun er 2 herhjemme er det tit sådan at vi laver mad til at have rester af et par dage efter. For engang imellem er det da meget rart at maden mere er klar på 10 minutter. Men det er også tit sådan at vi fryser det ned, for så er der altid nem mad hvis man har travlt, og så er det måske mere spændende en anden uge – hvor man har lyst til lige netop det man har frosset ned.

 

Søndag: Så er det blevet tid til at udrydde resterne af lasagnen, den serveres sammen med en gang råkost og måske noget godt hjemmebagt brød, det kommer an på om der er overskud til det.

 

Det var vores madplan for uge 2, jeg håber du har kunnet finde noget inspiration.