Pillegrill

#Reklame

Træpillegrill? Læs mere om fordele og ulemper ved en pillegrill

Hvis du er en grillentusiast som jeg, har du måske hørt om pille grillen. Den er ikke meget udbredt i Danmark, men på andre markeder nyder grillentusiaster godt af at kunne vælge en grill, der egner sig godt til blandt andet langtidstilberedte måltider. Fordi pille grillen er et forholdsvist nyt produkt på det danske marked, er der ikke så mange erfaringer (endnu). Det vil jeg gerne være med til at lave om på – så derfor har jeg sat mig grundigt ind i, hvilken fordele og ulemper grillen har.

Jeg er selv meget oppe at køre over, at jeg med en pille grill kan tilføre smag via de træpiller, jeg bruger. Jeg har f.eks. set, hvordan nogle bruger træpiller med f.eks. eg- eller æblesmag; hvor fedt er det ikke lige at kunne nørde med at tilføre træpiller med forskellige smagsvarianter?

Pillegrillen er også, modsat kulgrillen, nem at styre i forhold til temperatur, fordi du nemt via et digitalt termometer kan regulere, hvor høj varmen skal være. Jeg vil sige at pille grillen er en grill for de hardcore grillentusiaster, fordi grillmodellen er lidt dyrere end f.eks. gas- og kulgrill. Dermed ikke sagt, at grillen ikke er alle pengene værd. Det er den bestemt!

Hvis du i forvejen elsker at nørde grillens mange facetter som smag, temperatur, opskrifter og faktorer, der spiller en rolle for tilberedningen – så er pille grillen som en drøm, der går i opfyldelse. Personligt er jeg i hvert fald ret stor fan af at kunne bruge special-træpiller, der kan tilføre lige den røgede smag, jeg ønsker. Endelig er smagen og brugervenligheden 100 % i centrum!

Pris på grill og træpiller | Få et overblik over økonomien

Pille grillen har en lynhurtig optændingshastighed på blot 10 minutter. Det varierer selvfølgelig fra model til model, hvor lang tid det tager at opstarte grillen, men overordnet set er optændingstiden kort sammenlignet med andre former for grill.

De fordelagtige specifikationer som f.eks. opstartstid og træpiller med smagsvarianter afspejler sig i prisen. Efter at have undersøgt lidt på forskellige modeller er jeg kommet frem til, at en pillegrill ligger på ca. 6-7000 kr. Prisen afhænger selvfølgelig meget af specifikationerne, hvor du f.eks. kan få nogle typer af pille grill, der kan kobles til en app på din smartphone, så du får dybere indblik i tilberedningen. For dem, der er endnu mere passionerede end jeg selv, fandt jeg også modeller, der kostede op til 20.000 kr.

Træpillerne kan købes til omkring 15 kr. pr. kilo afhængig af smagsvariant. Du kan ofte finde træpillerne i udvalgte byggemarkeder, hvor du også nemt kan købe større kasser, så du altid har træpiller derhjemme til brug. Sørg for at opbevare dine træpiller et sted, hvor de ikke udsættes for fugt.

Rengøring af en pillegrill

Pille grillen kræver ikke yderligere rengøring end andre typer af grill. Du kan med fordel rengøre grillristen hver gang, du har tilberedt mad på grillen. Hvis du er typen, der nogle gange skipper rengøringen af grillen, vil jeg gerne slå et slag for, at det kan betale sig at rengøre efter brug – hver gang.

Man kan virkelig smage forskel på mad, der er tilberedt på en ren grill frem for en grill, hvor der har siddet rester eller lignende på risten. Det er også meget nemmere at rengøre, hvis man gør det ofte frem for kun en gang imellem. Pille grillen er også udstyret med en drypbakke og -spand. Spanden kan du tømme, når der er tilpas meget i den, og bakken kan du skifte ud, når den efterhånden trænger til udskiftning. Begge dele afhænger meget af dit forbrug.

Ellers kræver pille grillen kun en støvsugning af aske, når du har brugt den. Du behøver ikke at støvsuge hver gang, du har taget grillen i brug, men kan sagtens nøjes med at støvsuge efter 2-3 gange. Et lille tip: Jeg plejer at støvsuge, inden jeg skal langtidstilberede noget, så grillen er helt tom, ren og klar til en langtidstilberedning. Og så plejer jeg også at give grillen den helt store rengøring et par gange om året, alt efter hvor ofte jeg har brugt den.

Inspiration til brug af pillegrill

Betjeningen af grillen er nem; fyld blot træpiller i grillens beholder og optænd grillen. Pille grillen fungerer ved, at træpillerne bliver antændt i grillkammeret og herved kan varmen reguleres. Varmen og røgen føres ind til grillristen, og derfor kan du nemt regulere varmen på samme måde som ved en gasgrill – dog uden at gå på kompromis med den unikke røgede smag.

Hvis du ønsker mere inspiration til opskrifter eller erfaringer med pille grillen, kan jeg varmt anbefale dig at søge på *pellet grill*. Der er flere erfaringer med grillen, hvis man søger engelsk end dansk. Det gælder også, hvis du er på udkig efter tilbehør eller reservedele.

God grillfornøjelse!

(Links/knapper kan være reklamelinks og generer profit til sidens ejer, hvis du køber noget derigennem)