Drømmen om en pizzaovn.

Jeg har de sidste par år, gået og drømt meget om en pizza ovn til haven. Men enten er er det noget man selv skal bygge, hvilket jeg ikke ville få den store succes med (jeg har 10 tommelfingre og ingen tålmodighed). Men så var der jo de der afsnit af bdr. Price hvor Adam, har købt sådan en pizza ovn fra Morsø eller il forno eller hvad end det nu hedder. Men det er lidt en prisklasse – der gør at man er nødt til at lave mere end blot et par pizzaer om året for at kunne forsvare det. Desuden er denne pizzaovn, som de fleste andre brændefyret – hvilket bare kræver lidt mere arbejde. Jeg kender mig selv godt nok til at vide at det skal være nemt at gå til og bruge, for at jeg får det brugt. Men jeg har fundet løsningen i form af en Uuni 3 pizzaovn, men det kan du læse meget mere om nedenunder.

(dette indlæg indeholder affilliate/reklamelinks)

[av_button label=’Køb Ooni Koda pizzaovn her – Fra kun 2195kr’ link=’manually,https://www.partner-ads.com/dk/klikbanner.php?partnerid=17084&bannerid=18776&htmlurl=https://www.kitchenone.dk/produkt/ooni-koda-gas-pizzaovn/’ link_target=’_blank’ size=’x-large’ position=’center’ icon_select=’yes’ icon=’ue812′ font=’entypo-fontello’ color=’green’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’]

Uni 3 Pizzaovn

Derfor er jeg også faldet pladask for denne her Uuni 3 pizzaovn, for den er nemlig pille fyret. Altså det vil sige istedet for at du skal slæbe og kløve brænde, så smider du en håndfuld eller 2 piller til pillefyr ind i brændkammeret, antænder det og ca. 10 minutter efter – så er der klar til at blive produceret lækre hjemmelavede pizza´er. Uuni pizzaovnen kan komme helt op på ca. 450 grader, det vil sige at du enten kan brænde din pizza totalt af på 3 minutter, eller lave en perfekt hjemmelavet pizza på ca. 90 sekunder.]

Du kan købe den inde hos Kitchen One <–(reklamle link direkte ind til ovnen) som desuden også har andre mega fede pizzaovne i sortimentet. Disse er dog mere de klassiske pizzaovne, det vil sige de er store og tunge (altså mega seje) og brændefyrede og du kan forresten se det fede udvalg af disse inde på siden. Ikke umiddelbart en dårlig ting, men som sagt jeg foretrækker det skal være hurtigt og nemt. Fruen som jeg nok må indrømme, bestemmer en god del herhjemme. Foretrækker at det ikke er noget der fylder aaaalt for meget, og det aller fedeste vil faktisk være hvis det er noget der sådan kan pakkes væk når man ikke bruger det. 

Det er jo netop her hvor uuni 3 ovnen kommer ind i billedet, den er nemlig lille og praktisk samtidig med at den er mega sej. Den kan ret hurtigt og nemt pakkes sammen, og kommes ned i en taske. Faktisk skriver de og viser i youtube videoerne, at den er så handy at den kan tages med på stranden eller til en picnic. Jeg vil nok umiddelbart nok bare nøjes med at bruge den herhjemme, og så måske tage den med når vi er afsted på camping ferie. Det kunne da være ret bad ass at stå nede på en camping plads i Alsace området, sammen med alle de andre danskere – i sin lille begyndende hvidvins brandert. Når de så skal til at fyre op i alle deres medbragte weber grills, både kul og gas – så kan man lige fyre et par håndfulde piller i uuni´en og så ellers se den gå fra 0 til en temperatur der matchers jordens indre på ca. 10 min.

Blærerøven på ferie.

Derefter bager man så ellers lige pizzaer like a pro, til familien på ikke mange minutter. Se det er sådan noget jeg kan forstå, og der gør at jeg synes at den lille uuni pizzaovn lige er lidt ekstra sej. Bevares, der er sikkert mange grill entusiaster (heriblandt mig selv) der synes at der er for lidt muligheder for at kunne styre temperatur og flow, og er det overhovedet muligt at få skidtet til at virke. Men det er altså også min opfattelse, at det er ret nemt at styre temperaturen op og ned, således at man måske kan bruge 30 sekunder længere på at bage sine pizzaer, fordi man så kun kører ved en temperatur på 300 grader eller så. Men det er klart, som med alt andet nyt – vil der være en masse i starten der går galt. Man skal jo lære den lille sag at kende, men hvor mange gange fik man ikke også brændt maden på – når man insisterede på at grille det, fordi nu havde du jo lige fået den nye weber performer med gastænding eller hvad ved jeg.

Men alt i alt, den lille Uuni 3 pizzaovn, får ihvertfald nogle meget længselsfulde blikke herfra – samt et håb om at den ender i min grillpark i løbet af 2018.

[av_button label=’Køb Ooni Koda pizzaovn her – Fra kun 2195kr’ link=’manually,https://www.partner-ads.com/dk/klikbanner.php?partnerid=17084&bannerid=18776&htmlurl=https://www.kitchenone.dk/produkt/ooni-koda-gas-pizzaovn/’ link_target=’_blank’ size=’x-large’ position=’center’ icon_select=’yes’ icon=’ue812′ font=’entypo-fontello’ color=’green’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’]

Jeg har også begået et indlæg omkring den nye Uuni pro som du finder her. 

Jeg har desuden forsøgt at lave et samlet overblik over de forskellige typer af ovne der findes, og dem kan du læse meget mere om her.