Hvilken kulgrill skal du vælge?

#Reklame

Når aftenenerne bliver lysere og lysere, stiger grill-lysten som regel også stødt. Lysten til at nyde de varme sommeraftener med et skønt, veltilberedt måltid på grillen. Ifølge mig er der intet, der kan slå en af de første varme aftener, hvor man nyder saftige stykker af kød, grillpølser, hjemmelavet kartoffelsalat og sprøde flutes.

Men spørgsmålet om, hvilken kul grill man skal vælge, melder sig stort set altid. Fordi du ved jo – lige så vel som jeg – at grillen har meget at skulle have sagt, når vi snakker tilberedning af mad på grill. Det gælder også især, hvis du gerne vil have gavn af din kulgrill på andre tidspunkter af året end den klassiske grillsæson; nemlig om sommeren. Du kan med fordel bruge din kulgrill året rundt til at tilberede alt lige fra julemaden til grøntsager og bagværk – ja, er der egentlig begrænsninger for, hvilke lækre råvarer der bare smager bedre efter en omgang på grillen?

Ifølge mig er svaret nej, det er der faktisk ikke. Så lad os først dykke ned i, hvordan du vælger den helt rigtige grill. Om det skal være en kulgrill, gasgrill, pillegrill eller elektronisk grill – og med hvilke specifikationer? Hvad er fordelene og ulemperne ved de forskellige slags?

Alle dine overvejelser skal jeg nok komme omkring her på siden – så følg endelig med, så du kan finde ud af, hvilken grill du skal vælge. Lad os starte med at finde ud af, om en kulgrill overhovedet er noget for dig.

Er en kulgrill noget for dig? – find den rigtige grill til dit behov

En kul grill egner sig allerbedst til dig, der gerne vil investere tiden til at få den ægte grillsmag; nemlig den røgede smag, som kun kan fås med en kulgrill. Hvis du er en ægte grillentusiast som jeg, så ved du også, at den rigtige type kul tilføjer den unikke smag til dine råvarer.

Kul grillen ses af mange som den gammeldags grilltype. Og ja, der findes andre alternativer til kul som f.eks. gas og el – men hvis du prioriterer den autentiske oplevelse og unikke kulsmag højest, så er kulgrillen med garanti noget for dig! Den gammeldags måde at tilberede mad på grillen giver en helt anden smag til maden, end den man får ved andre typer af grill. Det tager ca. 20 minutter, før kullene er klar til at tilberede din mad til perfektion. Så du skal afklare dine behov; vil du prioritere den lækre smag over tilberedningstiden? Hvad er vigtigst for dig?

Jeg foretrækker personligt selv at bruge en kulgrill, når jeg virkelig gerne vil bruge tid på at grille på ’den gammeldags’ måde, hvor alt fra optænding af kullene, duften af grillen og den sindssygt lækre smag er central for min oplevelse. Og fedtet, der drypper på kullene og giver den skønne røgede smag – det taler jo lige til mit hjerte, der banker for at tilberede grillmad. Men… Nogle gange foretrækker jeg også gasgrillen, hvis jeg f.eks. gerne vil tilberede dele af mit måltid eller bare ikke har tid til at starte kulgrillen.

Gå til butik

Få overblikket over de forskellige grill, der er at vælge imellem

Jeg har samlet et kort overblik over fordele og ulemper ved de forskellige grill. Så kan du nemt finde ud af, hvilken type af grill der egner sig bedst til dine behov og prioriteter.

…kulgrillen er (som nævnt) til dig, der elsker smag og gerne vil investere tiden, som det tager at få den perfekte grillsmag. Hvis du har haft dårlige erfaringer at forberede mad på kulgrillen og egentlig bare gerne vil have, at det er nemmere at grille, så kan du med fordel kigge nærmere på en gasgrill.

gasgrillen er perfekt til dig, der ønsker at kunne kontrollere varmen i højere grad – og som også gerne vil være fri for at bruge lang tid på optænding af grillen. Vil du gerne slippe helt for at skulle tænke på optænding, kan du overveje en elektrisk grill.

…elgrillen er helt optimal til, der gerne vil kunne bruge din grill uden at skulle tænke på indkøb af kul eller gasflasker. Elgrillen er altså perfekt til dig, der gerne vil have en nem, praktisk løsning lige ved hånden, som ikke kræver den store forberedelse. Elgrillen kan ikke helt opnå de samme høje temperaturer som en kul- eller gasgrill. Men hvis du ikke får brugt din grill på grund af den forberedelse og tid, de andre former for grill kræver – så er det ifølge mig en bedre investering at finde en grill, som passer dine behov.

pillegrillen er til dig, der ønsker en kombination af røgsmag og kort optændingstid. Ja, du læste rigtigt! Med pillegrillen kan du styre temperaturen nemmere end ved brug af kul, men du kan stadig opnå den perfekte røgsmag.

Invester tid til at vælge den rigtige grill

Jeg kan kun anbefale dig at overveje, hvad der er vigtigst for dig; smag, opvarmningstid, regulering af varme eller noget helt andet? Vær ærlig overfor dig selv. Jeg kan også have tendens til at tænke, at jeg altid prioriterer smag over alt andet, men hvis jeg gang på gang vælger grillen fra, fordi jeg ikke har tiden til at opstarte den, så betyder opstartstiden muligvis mere end alt andet.

Den rigtige grill skal gerne give dig lysten til at grille endnu mere. Så jeg vil bare ønske dig rigtig god fornøjelse med at nyde en masse lækre måltider fra grillen – en grill er aldrig en dårlig investering, hvis du vælger den rigtige.

Gå til butik

 

(Links og knapper kan være reklamelinks, der generer profit til sidens ejer, hvis du køber noget derigennem)