Keramisk grill af den ypperste slags

#Reklame

Primo Kamado grill: En af de ypperste grills overhovedet

Ja, jeg vil faktisk påstå, at jeg de sidste rigtig mange år har kastet mange begærende blikke efter keramiske grills. Ej, det lyder også forkert! Jeg prøver bare på at sige, at de keramiske grills fra Kamado i mange år har fanget mit blik. Og ikke kun på baggrund af, at de er bygget i smuk keramik. Opbygningen af grillene bygger på ældgamle keramikteknikker, som gør, at du kan opnå nærmest helt vanvittigt høje grader med de her grills – uanset om vi snakker Primo-modellen eller Big Green Egg-modellen. Naturligvis kræver de vanvittigt høje temperaturer også sin grillmester at holde styr på – men er du sådan én, så har du meget at se frem til.

I de rette og kyndige grillmesters hænder er Kamado grillene altså et godt køb, hvis du ønsker at oppe dit grill-game! Af keramiske grills vinder Kamado stort i brugertests, og det, tror jeg, skyldtes at vi med en Kamado tilføjer en helt ny dimension til grill-verdenen.

En Kamado grill – en anderledes grilloplevelse, der ikke kan sammenlignes

En grill fra Kamado er formet som et æg, deraf også navnet til den populære model, Big Green Egg. Den ovale form er faktisk grunden til, at du kan forvente en helt ny grilloplevelse. Med en Kamado grill har du nemlig mulighed for at regulere luftstrømmen og temperaturen på en meget mere kontrolleret måde, end den du måske kender fra eksempelvis gasgrills.

 

Min oplevelse med Kamado-grillen var i hvert fald, at jeg ret nemt kunne tilberede f.eks. pulled pork eller en saftig og sprød flæskesteg. Jeg har igennem tiderne investeret og prøver mange forskellige grills, og her vil jeg sige, at Kamadoen virkelig skiller sig ud fra resten af flokken. Den keramiske opbygning gør, at grillen om nogen kan holde på varmen – men det gør også, at uanset hvilken tilberedningsmetode, du bruger, skal du holde låget lukket på grillen.

Fordele og ulemper ved Kamado-grills

Min egen drøm med en Kamado-grill er, at jeg helt sikkert skal tilføje den til mit udekøkken, som jeg forhåbentlig snart skal i gang med at bygge. Hvis jeg hurtigt skal tilberede noget på grillen, vil jeg dog fortsat foretrække min gas grill. Kamado-grillen vil dog altid være mit første valg, hvis jeg skal tilberede noget, der skal tilberedes jævnt, og hvor det er vigtigt at bevare saften og kraften i grillretterne.

Om det gælder slowcooking, smoke eller dybstegning så er jeg sikker på, at Kamadoen kommer til at imponere rundt om middagsbordet. Keramikken har i hvert fald imponeret mig meget med dens fascinerende evne til at reflektere og holde på varmen.

 

(Links/knapper kan være reklamelinks og generer profit til sidens ejer, hvis du køber noget derigennem)