Gasgrill eller kulgrill – hvad skal du vælge?

#Reklame

Det er den evige diskussion: gas eller kul. Mange vil mene, at god gammeldags kuglegrill fra Weber er den eneste rigtige måde at tilberede sommerens grillmad, da det jo er ”kullene, som giver smagen”. Dette er der dog flere eksperter, som vil modsætte sig, da der praktisk taget ikke er den helt store forskel. Trækul vil kunne give lidt mere røgsmag til maden, hvilket nok er det, der henvises til, men den smag kan man også sagtens fremtrylle på en gasgrill ved at bruge en røgboks med røgflis eller træflis. Med flisen kan man endda fintune sin røgsmag til sit kød ved brug af forskellige træsorter og behandlinger.

Grillen til en travl hverdag

Det er efterhånden de færreste af os, der har tid til at vente på, at kullene eller briketterne varmer op, før maden kan komme på grillen. Præcis af denne grund er en gasgrill perfekt til de travle hverdagsaftner, hvor man normalt ikke ville have tid til at grille. Gasgrillen er som regel klar til brug blot 10 min efter optænding – helt uden brug af grillstarter eller optændingsbriketter.

Desuden er det noget lettere at regulere temperaturen på en gasgrill end på en kulgrill, da der med lethed kan skrues op og ned for de forskellige brændere, så man undgår brændt mad.

Med en gasgrill er der altså ikke længere nogen undskyldning for ikke at få lækker grillmad hele sommeren – eller hele året, hvis man er lidt frisk!

Find den bedste gasgrill til dit behov

Der er mange forskellige former og størrelser af gasgrill – ofte flere varianter, end der er for kulgrill. Dette betyder, at det er noget lettere at finde den perfekte grill til netop det, du har brug for. Fælles for de fleste gasgrill er, at de er udstyret med mere end èn brænder, som har hver sin drejeknap, hvor man let kan justere varmen – ligesom et komfur. Det er derfor let at få justeret varmen ordentligt og ikke ende med en sort flæskesteg, som er frossen indeni.

Gasgrill sælges i varierende størrelser lige fra en med to brændere og helt op til otte brændere, og det er derudover muligt at få en grill med sideblus, hvor der er plads til en gryde, wok eller pande, således at hele måltidet kan laves på grillen.

Weber har en fantastisk serie af gasgrill, som kommer i alle størrelser – lige fra den lille Weber Q, som kan fås uden stand og derved er ideel til campingture, til den store Weber Summit S-670 med 6 brændere, sidebrænder, rotisseri, infrarød brænder, rygeboks mm.

Det unikke ved Webers gasgrill-serie er bl.a. de indbyggede ”Flavorizer Bars”, som opsamler fedt og kødsaft, mens der grilles, hvorefter dette fordamper og giver ekstra smag til maden – og hvis der så også er en røgboks med noget godt røgflis i, så er der ikke meget andet, man kan bede om!

Det er de færreste lejlighedskomplekser, som tillader kulgrill på altanen, men de fleste steder tillades gasgrill. Selvom der kan være pladsproblemer på en lille lejlighedsaltan, er der rig mulighed for at finde en gasgrill, der passer ind – eksempelvis Weber Q eller Weber Go-Anywhere, som begge er mindre end en typisk kulgrill og let kan tages med på tur.

(Links/knapper kan være reklamelinks og generer profit til sidens ejer, hvis du køber noget derigennem)