Tunsalat:

Det er en af de der virkelig nemme opskrifter, som ikke kræver så mange forskellige ingredienser for at blive god. 

Denne omgang tunsalat er egentligt fra i sommers hvor det var friske danske grøntsager, og smagen af sommer og lækkerhed. Men det er også rigtigt nemt og godt at lave det her i den kolde tid, der er det bare et spørgsmål om at have lidt grøntsager fra frost. Og iceberg smager jo alligevel altid lidt kedeligt, så det er ikke noget der har den store betydning her i Januar.

 

Tunsalat

Tunsalat med lækkert naan brød

Tunsalat er er altså bare en rigtig lækker spise, og som er virkelig hurtig at bikse sammen, hvis man lige står og ikke har fundet på noget spændende at lave til aftensmad.

 

Denne opskrift passer ret godt til 2 personer og så er der endda lidt i overskud, men det kommer jo også an på hvor meget brød du spiser til. Du kan altid tilsætte mere tun eller grøntsager og så har du mere, det kommer an på hvor mange i er og hvor sultne i er.

[checklist]

  • 1 dåse tun
  • ½ hoved iceberg plus minus
  • agurk
  • ærter fra frost
  • salat mayonaise – mængden finder du selv ud af, det skal være lækkert og cremet.
  • salt og peber efter din egen smag
  • tomat hvis du har nogle der er gode
  • 1 skvæt citron saft.

[/checklist]

Det er egentligt forholdsvis simpelt at lave, det er bare et spøgsmål om at skære salaten, dræne tunen for olie eller vand – det kommer an på hvad du foretrækker. Hvis ærterne er fra frost skal de tøes op, og agurken skal skæres. Tomaterne skal skæres hvis du har nogen, og ellers er det såmænd bare at samle det hele i en skål. Det er såmænd bare at smage det hele til, husk lidt citron og salt og peber, det er lige med til at løfte din tunsalat.

 

Jeg håber det smager.