Tomatlasagne – her i Januar er det dejligt med noget knap så fed mad, denne opskrift er vegetarisk men har stadig den dybe og gode smag af lasagne. 

Men den er også lavet med en god tomatsauce og godt med ost, så det er jo med til at trække den godt op af.

Tomat lasagne

Lækker vegetarisk lasagne

Denne tomatlasagne er ret nem at lave og tager egentligt bare udgangspunkt i at du starter ud med en god tomatsauce for det er den, og så osten der er med til at bære smagen og gøre den lækker og cremet.

Denne opskrift giver i hvertfald til 4 personer, eventuelt flere hvis du serverer med noget salat og godt brød.

 

[checklist]

  • 1 løg
  • hvis der er sæson for tomater – så friske, her i januar er det fint med dåse tomater.
  • ½ tsk sukker
  • salt og peber der skal du selv smage til hvad du synes.
  • hvidvins eddike – ikke for meget.
  • Basilikum
  • cayenne peber
  • Lasagne plader
  • 2 * frisk mozarella
  • friskrevet parmesan

[/checklist]

Der er ikke sat mængder på kryddererne for det er nemmest du selv smager til undervejs, for der er stor forskel på min smag og din smag formentligt og der kan være meget andet, men husk altid at det er nemmere at tilsætte mere salt end det er at tage det op igen.

Men for at starte med tomatsaucen – som jo er den vigtigste ingrediens i denne vegetariske lasagne.

Start med at hakke løget fint, det skal svitses stille og rolig af på panden – de skal være klare og bløde, når de er kommet dertil så skal du have tilsæt de øvrige ingredienser. Start med at tilsætte tomaterne og rør rundt, denræst skal der nok lidt ekstra vand på, for tomatsaucen skal gerne lige stå og koge en 30-45 minutter for at blive rigtig god. Men når du har tilsat det, så er det på tide at begynde at krydre tomatsaucen, så tilsæt salt og peber og sukker, og så et skvæt hvidvins eddike. Sukkeret skal i for at veje op for eddiken og samtidig forstærke smagen af tomat, det virker mærkeligt at det skal opveje, men det giver en rundere smag. Hvis du lyster – kan det være en god ide at tilsætte cayenne peber eller måske noget chili pasta hvis du har det, for det giver lige lidt ekstra. Nu er det så ellers bare med at få det op at koge, og så smage det til engang imellem, og inden du mener det er færdigt, så hakker du en god gang frisk basilikum og kommer i.

Nu skal det så egentligt bare samles i et fad, start ud med et lag lasagne plader, dernæst kommer du tomatsauce på og ost, og så gør du ellers sådan indtil du har opbygget et godt lag og har brugt al tomatsaucen.

Så skal det ellers bare i ovnen ved 200 grader i ca 30 minutter – det kan variere i forhold til din ovn. Men når ca. halvdelen af tiden er gået, kan det være en rigtig god ide at tage og rive en god gang parmesan over lasagnen og så ellers lade det gratinere med.

Server med salat og godt brød – jeg kan iøvrigt klart anbefale at du prøver det her River Cottage inspiret brød. 

 

Jeg håber det smager.