Friskbagt franskbrød en søndag morgen, sammen med blødkogt æg og lidt god juice. Det er en god opskrift på en rigtig hyggelig søndag morgen. 

Her til morgen stod menuen på friskbagt franskbrød og blødkogt æg, det er en af de bedste måder jeg kender at bruge en søndag morgen på. Det er fuldstændig stille og roligt og gerne med en god kop kaffe, uden for mange planer for dagen. Det bedste man kan gøre er at lave dejen aftenen før og så sætte den til at hæve i køleskabet natten over, så er det eneste du skal gøre om morgenen bare at tænde ovnen og så ellers bage brødet. Det er da smart, og skønt – for så kan du få friskbagt hjemmelavet franskbrød uden at være stået op alt for tidligt for at have det færdigt i tide til morgenmad. Det er forresten en ting man kan gøre med de fleste brød opskrifter, man skal bare huske at tage højde for det i mængden af gær, hvis det skal hæve længe. Men det er skønt i weekenderne at lave en brøddej som man lader hæve natten over, og så har man rigtig hurtig nybagt brød om morgenen – uden at skulle have gang i de helt store armbevægelser.

Friskbagt franskbrød

Lækker lækker franskbrød

Sådan en skive friskbagt franskbrød, med marmelade er altså ikke til at stå for.

[checklist]

  • 20 g gær
  • 1/2 dl lunken vand
  • 25 g smør
  • 2,5 dl mælk eller vand
  • 1 tsk salt
  • ca. 500 g mel

[/checklist]

Opløs gæret i vandet. Smelt smørret og bland det med mælken (eller vandet) og hæld blandingen i gæren.

Tilsæt halvdelen af melet og salt og ælt det sammen. Tilsæt melet lidt af gangen, til dejen er pæn og glat. Kom dejen i en brødform og sæt den i køleskabet natten over.

Bages ved 200 grader i 40 minutter.  Lad det køle af på en bagerist. Brødet skal lyde hult når du banker på bagsiden.

Jeg håber det smager.