Hvilke retter er de bedste fra andre lande? 

international mad

Her er 7 retter fra hele verden, som du er nødt til at smage 

Du kender måske til den danske nationalret, stegt flæsk med persillesovs og kartofler, men har du nogensinde smagt den græske, italienske eller mexicanske? Hvis man kigger ud for egen grænse, findes der et hav af forskellige, fantastiske retter, som alle er værd at prøve – her får du 7 af dem. Skulle du få lyst til at besøge de nævnte lande, kan du læse mere om dem og deres kultur her.

  1. Den græske nationalret – Moussaka

Moussaka

Grækenland er ofte kendt for deres stærke tzatziki og deres lækre okse- og svinekød. Men hvad mange ikke ved er, at deres egentlige nationalret er ’sundere’ version af en lasagne. I moussaka er lasagnepladerne byttet ud med kartofler og aubergine, og med en masse ost, stærke krydderier og lækker sovs, er retten et perfekt alternativ til en anderledes aftensmad.

  1. Den australske nationalret – Meat Pie

Meat pie

Mange forestiller sig måske, at den australske madkultur bærer præg af de mange eksotiske og specielle dyrarter, som lever i landet, men sagen er en helt anden – nationalretten er nemlig noget så ’simpelt’ som en kødtærte, der er både nem at lave og særdeles velsmagende. Ofte indeholder tærten den engelske Worcestershire Sauce, som giver retten en helt særlig konsistens og smag.

  1. Den mexicanske nationalret – Chiles en Nogada

Chiles en Nogada

Stærke krydderier, lækre majschips og tortillapandekager er det, som de fleste forbinder med mexicansk mad. Nationalretten er inspireret af mange forskellige krydderier, og desuden spiller peberfrugten en stor rolle. Retten Chiles en Nogada er en kombination af fyldte peberfrugter med krydret kød og en kold, lys valnøddesovs, der gør smagsoplevelsen helt speciel.

  1. Den spanske nationalret – Paella

Paella

Paella er noget, som de fleste kender, og det, som gør Spaniens nationalret helt ekseptionel, er, at den kan laves på mange forskellige måder. Paella er egentlig en overordnet betegnelse for en sammenkogt risret, hvor enten kød eller skaldyr er dominerende. Der kan benyttes både svinekød, kylling, oksekød, fisk og skaldyr og et hav af forskellige grøntsager, som gør retten til din egen.

    Læs også: Slik fra USA

Den marokkanske nationalret – Batbout

Batbout

I Marokko er brød en stor del af den daglige kost, og derfor er national ’retten’ i landet også et brød. Batbout brødet er helt specielt, fordi det ikke bages i en ovn men i stedet laves på en pande. Derfor får brødet en helt speciel sprødhed, og smagen bærer præg af, at dejen er luftig. Brødet minder om det danske pitabrød og kan spises til stort set alt.

  1. Den italienske nationalret – Pizza bianco

Pizza bianco

Italien forbindes altid med pizza og pasta, og nationalretten er dog også en pizza – måske bare ikke den pizza, som du havde regnet med. Kartofler, trøffel og svampe er hovedingredienserne på den pizza, der betegnes som nationalretten for italienerne.

  1. Den thailandske nationalret – Khao Soi

Khao Soi

I Thailand er nudler og ris som i mange andre asiatiske lande en del af den daglige kost – derfor også af nationalretten Khao Soi, som består af sprødstegte nudler med thailandsk karry og palmesukker. Grøntsager og kød kan tilføjes, og retten er derfor et god alternativ til almindelig wok.