Skinkeschnitzel med det hele, det er da noget der kan bruges. Denne opskrift er ikke den helt klassiske, da denne skinkeschnitzel serveres med bearnaise.
Skinkeschnitzel med ærter og bearnaise, det er ikke fordi det er helt så ringe endda. Denne opskrift er da heller ikke på den klassiske skinkeschnitzel med ærter, kapers og hele pivtøjet. Denne er mere simpel, og er egentligt bare serveret med ærter og friske kartofler, dertil en rigtig snyde bearnaise sauce. Men det er altså ikke hver gang at der lige er tid til at lave en bearnaise fra bunden, så jeg håber du kan bære over med mig. Hvis du selv har overskud til at lave en ægte bearnaise, så vil det da klart være at foretrække.
Skinkeschnitzel med ærter, kartofler og bearnaise sauce, det er egentligt meget enkelt at lave. Dog kan det peppes os hvis man vælger at lave bearnaise saucen selv, for det er da klart at foretrække hvis tiden er til det.
[checklist]
- 2 skinkeschnitzler
- 200 g ærter – hvis ikke du kan få danske friske, så brug fra frost.
- bearnaise sauce – 1 brev eller hjemmelavet
- 500 g kartofler
- mel til panering
- salt og peber til melet
[/checklist]
Det er simpelthen så nemt at lave, at det kan klares på under en halv time, men det du skal starte med er at rense kartoflerne og gøre dem klar til at koge, dernæst sætter du dem over for at koge, gerne med lidt krydderurter i vandet. Hvis det er nye danske kartofler, skal de koges i ca 12 minutter eller til de er nogenlunde al dente, de må nemlig gerne stadig have lidt bid.
Mens kartoflerne koger, gør du skinkeschnitzlerne klar, ved at panere dem i melet som du forinden tilsætter salt og peber. Når de er paneret skal de steges af i en blanding af olie og smør, mens de steger kan du sætte en gryde over til bearnaise saucen hvis du snyder og bruger en fra brev – hvilket er helt okay. Mens det hele steger og koger, sætter du en gryde over med vand og får kogt ærterne.
Når det hele er kogt og stegt, serveres det og nydes med en god øl eller vin alt afhængig af hvad du foretrækker.
Jeg håber det smager.