Shepherds pie – er den geniale stop spild af mad ret hvor du kan bruge rester af kødsovs til at lave en virkelig lækker og nem gang sheperds pie.
Shepherds pie er en af de der opskrifter hvor de helt sikkert findes en million forskellige opskrifter på, der er sikkert også nogen der er mere korrekte end andre. Men den her jeg plejer at bruge, smager nu ganske lækker alligevel – og så har den umiddelbart en rigtig god fordel at den kan være med til en god omgang stop spild af mad. Da man kan bruge rester af sin kødsovs, vi plejer altid at lave ekstra kødsovs fordi det smager godt, men det egner sig også godt til at fryse.
Sådan en god omgang shepherds pie er virkelig noget der kan hjælpe med at få varmen, på sådan en regnruskende kold efterårsdag.
- Rest af kødsovs som du finder opskriften på lige HER
- Kartoffelmos – som der er en rigtig god opskrift på lige HER – men ellers er det bare at koge kartoflerne godt og grundigt ud, husk endelig ikke at salte dem, det hjælper med at holde dem faste og det ønsker vi ikke. Derefter er det sådan set bare om at røre kartoflerne godt sammen med smør og mælk til det har den helt rigtige konsistens, husk at smage til med salt og peber til sidst.
- Revet ost – gerne en god cheddar eller lign.
- Smør til at smøre formen
- Ildfast fad
Start med at komme kødsovsen i bunden af det ildfaste fad, derefter kommer ost ved, det kan være en god ide at bruge lidt mindre ost end man lige regner med, så det kan være en god ide at rive osten direkte ned i fadet. For det kan godt gå hen og blive en lidt vammel oplevelse hvis det får for meget ost. Derefter kommer du kartoffelmosen på, så den mere eller mindre fungerer som et godt låg til kødsovsen. Riv lidt ost på toppen af kartoffelmosen, så du får et lækkert sprødt lag ost når det ellers din sheperds pie er færdig.
Jeg håber det smager.
Læg en kommentar