Råstegte kartofler er en dejlig måde at bruge kartofler på. Det er ikke fordi det er svært at lave, så det er bare med at få lavet nogle råstegte kartofler.

Råstegte kartofler er en af de måder hvorpå du kan bruge kartofler på den nemmeste måde, derfor er dette også mere en påmindelse om råstegte kartofler end en egentlig opskrift. Men derfor skal du ikke snydes for en opskrift på det.

 

Råstegte kartofler

Råstegte kartofler – det smager bare godt

Råstegte kartofler er en af de måder at bruge kartofler på, der hurtigt kan gå i glemmebogen. Det vil vi gerne undgå, for det smager jo rigtig godt. Og derfor skal du også have en opskrift / gennemgang på at lave det.

til ca. 4 personer

[checklist]

1kg kartofler

[/checklist]

Start med at skrælle kartoflerne, derefter skærer du dem i nogenlunde tynde skiver, ikke for tynde for du skal også stadig kunne smage at det er kartoffel.

Dernæst varmer du en blanding af smær og olie op på en god pande, når det er ved at være varmt, kommer du kartoffel skiverne på. Dernæst krydrer du med lidt salt og peber. Så er det ellers bare med at være over kartoflerne og vende dem løbende. Så de på den måde alle sammen bliver tilberedt. Når de har fået en god og sprød overflade, og virker til at være stegt godt igennem dog stadig med fylde, så er det såmænd bare med at få dem serveret.

Server eventuelt med en lækker okseroast eller god steak, og så en god lækker bearnaise sauce eller rødvins sauce.

 

Som du sikkert har læst, så er det virkelig nemt at lave råstegte kartofler, og derfor virker det måske også fjollet at have en opskrift på det. Men nu har du måske lige fået genopfrisket det, så du husker det næste gang du skal finde ud af hvordan du skal lave dine kartofler på en lidt anden måde.

 

Jeg håber det smager.