Rabarbertrifli – Få opskriften på en dansk klassiker.

Rabarbertrifli

Rabarbertrifli

Rabarbertrifli – for mig, er det smagen af sommeren der starter.

Ja jeg ved godt det kan lyde en anelse meget, men det er ligesom den første ting vi kan begynde at lave noget lækkert ved i haven. Den er faktisk ret skøn at have i haven sådan en rabarber, for den bliver altid større året efter – til sidst er den så stor at du enten kan give væk af den, eller bare have rabarber i fryseren vinteren igennem – og det er altså rigdom i min verden. Der er ikke noget skønnere end når man skal servere en rigtig lækker grydestegt kylling, end at kunne servere det med en gang rabarberkompot. Nå, men nok om det, det var nu engang den her lækre trifli det hele skulle handle om denne gang.

 

Nem at lave, husk jordbær.

Ja, altså en rabarbertrifli skal i min verden altså lige have lidt hjælp af jordbær – det vil sige at når du koger rabarberen så koger du også jordbær med. Ellers bliver den altså for sur i min verden, og det er jo ikke meningen at man skal snerpe munden helt sammen fordi det er for surt. Desuden er det også med til at runde det hele af på en virkelig lækker måde, bevares der kommer selvfølgelig også sukker i – for ellers var den da slet ikke til at spise. Det er vist også noget med at sukkeret går ind og nedbryder et eller andet, så det rent faktisk kan spises. Du kan jo også mærke det på dine tænder når du har spist noget med rabarber, eksempelvis en rabarbertrifli – at de føles sådan helt mærkelige. Det er fordi oxal syren der findes i rabareren går ind og kradser i emaljen på dine tænder. Der er en del, nok især de ældre opskrifter der sværger til at man skal bruge nonoxal for at komme al den oxal syre til livs, men jeg har nu altid bare brugt sukker – for det har min kone lært mig. På den måde undgår jeg også at få alt for meget ski´e værk i min rabarbergrød – og det sætter jeg faktisk stor pris på.

 

Rabarbertrifli – opskriften.

Nå, så blev det vist på tide at få skriblet selve opskriften ned. Ellers bliver det jo lidt fjollet for dig at læse det her, men du skal bare huske at med denne opskrift gælder det samme som for de fleste af mine andre. At det er sådan lavet lidt på slump, og det vigtigste du kan tage med dig i køkkenet – det er din smag. For det vigtigste er sådan set at du synes det smager godt, og så kan det godt være der skal mere eller mindre sukker i – det er helt op til dig at finde ud af.

  • 500 g rababer
  • 200 g jordbær
  • 1 tsk vaniljesukker
  • sukker efter smag
  • evt. 1 tsk. majsstivelse eller kartoffelmel

 

  • makroner
  • fløde

Rabarber og jordbær renses, skæres i mindre stykker og kommes i en gryde. Koges til de er godt kogt ud herefter tilsættes vaniljesukker og sukker. Smag dig frem, der er meget forskel på hvor sure rabarber er. Lad det hele koge sammen til en grød. Hvis du synes konsistensen er lidt for flydende kan du evt. tilsætte majsstivelse eller kartoffelmel. Sæt grøden på køl, og lad den blive helt kold.

Når grøden er blevet kold, kommes den i fine glas (det kan den også når den er varm, hvis du har plads i køleskabet til at have dem) 2-3 makroner knuses i hvert glas og til sidst en portion flødeskum.

 

hjemmelavet Rabarbertrifli

Rabarbertrifli

Så er der ikke andet for end at sige velbekomme, og jeg håber du vender tilbage efter andre gode opskrifter her på siden.