Pulled pork – er der noget bedre end en omgang gris der er så mør at den kan trækkes fra hinanden? Pulled pork er gris den fede måde. 

Pulled pork er blevet en populær spise her de seneste par år, det har længe forinden været en af de lidt mere avancerede dicipliner inden for grilning. Hvor det er en af de ting man som griller er nødt til at have prøvet af, fordi det kræver alligevel at man har lidt styr på hvordan temperaturen skal styres i sin gril. Så det er faktisk en slags blære mad. Det er egentligt ikke fordi de indledende øvelser til pulled pork er særlig besværlige. Men du får en gennemgang lige her nedenunder.

Måske kunne du tænke dig at læse om Valg af grill ? Eller måske hvilken gasgrill du skal vælge?

Pulled Pork in the making

En god omgang pork er klar til at blive pulled

 Pulled pork er jo egentligt sådan en slags blære ret, som grillfolket har fået udbredt i det ganske land. 

[checklist]

  • 1 nakkefilet
  • krydderier efter din egen smag
  • ketchup
  • brun farin

[/checklist]

Start med at blande en god marinade med de forskellige krydderier du godt kan lide, der er tusindevis af forskellige smags sammensætninger, og det hele kommer an på hvad du bedst kan lide. Men det er vigtigt at der er tre ting der indgår i din marinade. Den ene og ret essentielle ting er en sukker af en art, jeg foretrækker at bruge brun farin, grunden til at der skal sukker i  – er fordi det er med til at give det en dybere smag, men samtidig er det også med til at karamelisere en smule. Dernæst er det vigtigt med ketchup, fordi du på den måde har en bundsovs, når du først har hældt ketchup i en skål er det op med farinen, rør rundt til farinen er opløst. Når det er gjort, så er det bare med at komme igang med at tilsætte forskellige smage, det er alt afhængig af hvad du bedst kan lide selv.

Når du har fået blandet en god marinade eller barbeque sovs som det jo egentligt er, så smører du din nakkefilet godt og grundigt ind  i det. Dernæst pakker du den godt ind i noget wita wrap, og så er det ellers bare på køl til dagen efter, så smagen rigtigt kan nå at trække ind i kødet.

Når dagen oprinder er det ellers med at få tændt op i grillen, og få den til at ligge stabilt på ca. 110 grader, det er sådan noget du skal have rodet lidt med inden. Læs eventuelt et par guides omkring det inde på grillguru, det kan især anbefales at bruge noget der hedder morfmirs metode. Men nok om det. Når du har fået grillen stabil på 110 grader, er det bare med at få noget røg på – i form af noget røgtræ. Det skal gerne røges i ca 1 time, for det er nemlig med røgen og marinaden og selvfølgelig den lange stegetid at man får den lækre stege skorpe som også kaldes for bark.

Men det er ellers nogenlunde de grove træk til hvordan du laver pulled pork, det skal selvfølgelig gerne serveres med noget hjemmebagte burger boller – som du finder en opskrift på HER.

Jeg håber det smager.