VERDENSKLASSE MED EN PIZZA STEN

Hvis du er havnet på siden her, har du formentlig en interesse i at vide mere om, hvordan du får de sprødeste pizzabunde. Jeg har derfor undersøgt sagen for dig på forhånd, så du kan finde (stort set) alt den information, du har brug for her på siden.

Jeg har selv brugt uanede mængder af tid på at undersøge, hvilken pizza sten jeg skulle købe – så jeg håber, at min research kan gøre valget nemmere for dig.

Hvilken pizza sten skal du vælge?

Om du har i sinde at vælge en firkantet eller rund pizzasten, skal jeg ikke kunne være herre over. Men en ting vil jeg dog anbefale dig: find ud af, hvor du vil bruge pizzastenen. Skal du eksempelvis bruge den primært på grillen eller i ovnen?

Der findes nemlig et hav af forskellige pizza sten på markedet, og derfor kan det være en stor fordel for dig at beslutte inden, hvilke krav du har til pizzastenen. Min anbefaling er, at du vælger en pizzasten, der kan tåle meget høj varme, hvis du gerne vil bruge den på grillen. Faren er nemlig, som jeg har set utallige steder, at stenen flækker. Og det kan vi jo ikke rigtigt bruge til noget, vel?

Derfor vil jeg anbefale dig at lægge rigtig godt mærke til, hvad maxtemperaturen ligger på. Min personlige holdning er, at maxtemperaturen helst ikke skal ligge under 500 grader. Bager du din pizza ved for lave grader, vil den simpelthen ikke blive bagt hurtigt nok. Og som alle pizzaentusiaster ved, så er en hurtig, brandvarm afbagning vejen til pizzaer, som får både du og dine gæster til at savle bare ved synet.

Sådan bruger du din pizza sten

Uanset om du vælger en pizza sten af ler, i stål eller i en stensort, er brugen afgørende for resultatet. Når du har arbejdet dig frem til den bedste pizzadej, kan du starte med at sætte pizzastenen ind i en kold ovn. Det er vigtigt, at stenen bliver opvarmet sammen med ovnen/grillen.

Jeg plejer gerne at lade grillen eller ovnen varme lidt ekstra, efter den rette temperatur er opnået. På den måde sikrer jeg, at stenen er varmet ordentligt igennem. Herefter placerer du dejen direkte på den varme sten.

Normalt når jeg bager pizzaer på den her måde, kan jeg godt lide at bruge en bagespade, fordi det gør simpelthen det hele meget lettere. Ellers vil jeg anbefale dig at få hjælp af en anden person, så du kan arbejde hurtigt med dejen.

Jeg har også eksperimenteret med at bage andre typer af brød som f.eks. pitabrød på varme pizzasten, og jeg skulle hilse og sige, at det også fungerer vildt godt! Grøntsager, kød og fisk kan du også sagtens tilberede på pizzastenen, hvor du kan udnytte varmen, der kommer nedefra.

Den bedste pizzasten

Da jeg var på udkig efter den allerbedste pizzasten, bad jeg mærke i, at man kan få virkelig gode modeller til attraktive priser. Jeg vil sige, at jeg er imponeret over brugervenligheden, der styres af nogle modeller med f.eks. praktiske håndtag. Andre modeller bliver rost til skyerne i tests af eksperter på grund af den hurtige opvarmningstid. Slidstyrke, rengøring/vedligeholdelse og størrelsen, synes jeg, er helt afgørende for mit valg af pizzasten.

Jeg håber i hvert fald, du føler dig bedre klædt på til at finde din nye favorit af en pizza sten!