Livet bliver bare nemmere med en madplan, og i denne uge står den på nem reste mad et par dage, lidt retromad og ikke mindst mad som ‘vor mor lavede det’.

Mandag – Tunmousse med rejer og frisk brød

Tunmousse er super nemt og hurtigt at lave – måske knap så sund, men pyt nu med det.
Findel 2 dåser tun og bland med 200 g smør og 1 dl cremefraiche. Smag til med frisk dild, citronsaft, salt og peber.
Du kan evt. lave det hele i en foodprocessor med knivindsatsen i.

Sæt tunmoussen i køleskabet i nogle timer og server den med rejer, dressing og godt brød

Tirsdag – Rester af tunmoussen

Selvom der ikke er noget der hedder for meget tunmousse, så er der i portionen mandag rigeligt til rester tirsdag – ellers så lav dobbelt portion, så er du helt sikker. Så er aftensmaden også nemt overstået.

Onsdag – Frikadeller med broccolisalat

Der er ikke meget der slår frikadeller for hvem kan sige nej til en lun delle? I denne uge tager vi den med broccolisalat og ovnstegte kartofler til. Lav frikadellerne forholdsvis små, så bliver de mest delikate – selvom det tager lidt længere tid at forme og stege dem.

Torsdag – Det “kolde” bord med lune deller

Torsdag skal det være nemt, brød og pålæg og lidt af frikadellerne fra onsdag – der burde fint være rester til det. Er der mange frikadeller til overs kan resten fryses ned, de kan altid redde en weekend frokost med lidt ekstra lækkert.

Fredag – Spinattærte

Fredag skal det være hyggemad, til at afslutte arbejdsugen på. Spinattærten er nem at lave og lækker at spise, måske med et glas kølig hvidvin til.

Lørdag – Flødestuvet spinat med pasta

Når der nu er indkøbt spinat, passer det fint med at lave en lækker pastaret med spinat lørdag, så kan man også drikke resten af vinen fra fredag – hvis der er noget tilbage, selvfølgelig.

 

Søndag – Flæskesteg, med det hele

Søndag er der god tid til at få lavet mad, så der står den på en klassiker og evig vinder – Flæskesteg! Hvem kan sige nej til mørt kød, brun sovs og sprøde svær? Skal du gøre sovsen ekstra lækker så steg en medister med stegen, den giver en fantastisk smag dertil.

 

Klar til en ny uge – god fornøjelse med den.