Det er weekend, det er lørdag, vi går ned i gear.

Vasketøj og weekend.

Efter en god uge, fyldt med arbejde, dagpleje og daglige pligter – er det altså skønt at koble af. Altså i den forstand at vaskemaskinen selvfølgelig kører mere eller mindre nonstop hele dagen, for der bliver altså generet noget vasketøj herhjemme. Men det er en af de mange glæder ved at have en dreng på knap 1 år, så det tager vi gerne med. Men lørdage og weekender er også blevet vigtige for vores familie, i den forstand at det er her vi går i tøffetid – nogle gange er det bare vigtigt ikke at have planer og bare nyde hinandens selskab.

 

Æblerov og pandekager.

Formiddagen stod idag på æblerov, nede langs et stykke af gudenåen, i nærheden af hvor vi bor. Står der et æbletræ med de flotteste røde æbler, jeg kører forbi det hver dag – til og fra arbejde. Det nærmest kalder på mig hver gang jeg kører forbi, æblekage æblekage råber det. Så idag havde vi aftalt, at når vi havde spist vores morgenmad som bestod af rundstykker og lækre pandekager – jeg plejer at bruge denne opskrift. Så skulle vi altså ned og på æblerov, Villy har lige for en lille uges tid siden – opdaget glæden ved at spise et lækkert æble. Så drengen fik nærmest julelys i øjnene da han så de mange æbler der var på det fine æbletræ, så afsted med mor efter et æble til ham. Med æble i hånden og velplaceret på undertegnedes skuldre, gik vi ned til bredden ved åen og så på det fine vand der løb forbi. Det var også en perfekt mulighed for at få testet tætheden af Villy´s gummistøvler, det blev han og jeg ihvertfald enige om.

 

 

Middagslur og æble kogning.

Villy slipper meget nemt over hele det med æblekagen, mens han tager sin middagslur fik vi nemlig gjort æblerne klar og sat til kogning, så det stille og roligt kan simre og blive klar den lækreste æblegrød der kan bruges til æblekagen. Når vi virkelig har overskud, så plejer vi faktisk at koge en æblesirup på skrællerne og resterne af æblerne, det skal bare koge stille og roligt helt ind, til det bliver ligeså tykt som en sirup. Det smager fantastisk på det meste, og især er det super lækkert på pandekagerne. Eller til en gang græsk yoghurt med lidt mysli, men altså det meste bliver jo selvfølgelig altid lidt lækkert med en gang sød sirup.

 

Aftensmaden er stille og rolig.

madplan

Aftensmaden i weekenderne, bliver der altid kræset lidt ekstra for. For det er jo netop nu vi har tid til at lave noget der tager lidt længere tid, i hverdagene skal det helst ikke vare mere end max 1 time at lave aftensmad – eller bliver det for sent. En ting der virkelig er en lifesaver i hverdagene, er at vi hver søndag laver en madplan for ugen der kommer. Så bliver der handlet ind til den, og der er styr på hele ugen, det er altså virkelig fedt at slippe for at skulle finde på aftensmad hver dag og handle i ulvetimen.