Pasta med kødsovs – det er da vel nærmest Danmarks hvis ikke nationalret, så danskernes yndlingsret. 

 

Pasta med kødsovs, er det ikke snart nærmest Danmarks nationalret – for det er vel en ret der efterhånden er på menuen mindst engang om ugen, og især hos børnefamilier. Det er jo dels fordi det er nemt, men det er jo også en fantastisk alsidig ret, den kan jo ændres i forhold til hvad du har af råvarer til rådighed, og på den måde er den også rigtig god i forbindelse med Stop spild af mad, som er en ting der bør være endnu mere fokus på herhjemme.

Men her vil der komme en grundopskrift på en god gedigen kødsovs, som kan justeres og ændres til lige netop det du har, eller det du har lyst til.

kødsovs er altid godt

Lækker kødvovs, det er altid en vinder

Men hvis du tager udgangspunkt i den her opskrift, ja lad os kalde det en slags grund kødsovs.

[checklist]

  • 2 løg
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 dåse flåede og hakkede tomater
  • 1 bouillon terning – grøntsags eller okse
  • 500 gram hakket oksekød
  • 1 peberfrugt
  • salt og peber
  • hvidvins eddike
  • halv tsk sukker

[/checklist]

 

Start med at hakke det der skal hakkes, for så er det nemmere undervejs.

Så skal du til at svitse de to løg af i lidt olie på en pande, når de er blevet klare tilsættes hvidløg og kød, og det hele svitses godt og grundigt af, så man kan få så meget smag ud af ingredienserne som muligt.

Dernæst tilsættes de flåede og hakkede tomater, sammen med boullion terningen, der kommes salt og peber ved. Det kan være en god ide at tilsætte lidt vand, så det kan stå og koge lidt og de forskelllige ingredienser kan afgive smag til retten. Når det er klar til at stå og småsimre, tilsættes der et skævt hvidvins eddike, og den halve teskefulde sukker. En kødsovs der indeholder tomater, eller det gælder faktisk alle opskrifter der indeholder tomater, har godt af at få lidt sukker. For på denne måde får man den bedste smag ud af tomaterne, hvidvinseddiken kan sagtens undværes hvis man ikke har noget af det derhjemme. Men det giver bare en god dybde og lidt mere syre til retten.

 

Når det er kogt lidt ind og smager som du gerne vil have det, så er det bare at servere med lidt kogt pasta og noget friskrevet lækker parmesan.

 

Husk at dette er en grundopskrift på kødsovs, du kan sagtens tilsætte alle mulige andre ingredienser, såsom svampe, eller bacon – det er nærmest kun fantasien der sætter grænsen. Eller nærmere køleskabets indhold der gør det.

 

Du kan se flere retter med hakket oksekød Lige her – der er også andre opskrifter der kan minde lidt om denne, for eksempel den mere fordanskede udgave nemlig millionbøf som du finder en opskrift på her.