Den helt klassiske kartoffelsalat er virkelig noget af det der kan symbolisere forår og sommer, når der er nye danske kartofler så bliver den ikke bedre
Den klassiske kartoffelsalat er sådan en af de ting der bare er rigtig godt, det smager godt til en god frokost. Det er ret enkelt at lave selv, derfor synes jeg helt klart også at du skal prøve at lave den selv. Den bliver hurtigt bedre end de færdige man efterhånden kan købe. De smager alle sammen lidt tamt, og hvis du laver den selv, kan du også selv styre smagen, og det er ikke så dumt endda.
En klassisk kartoffelsalat smager virkelig fremragende, især hvis man har lavet den selv, og har kræset lidt for detaljerne undervejs.
[checklist]
- 1 kg kartofler
- 1 bæger creme fraiche 18%
- sennep
- salt og peber
- lidt sherryvin eddikke
[/checklist]
Du skal selvfølgelig starte med kartoflerne, de skal nemlig koges først og nå at køle af før du kan komme videre med at blande det hele sammen til en lækker klassisk kartoffelsalat. Start derfor med at skylle og rense kartoflerne, skær dem derefter i passende stykker. Ikke for store og ikke for små, men så de lige passer til en gang kartoffelsalat. Mens kartoflerne koger kan du begynde at lave “salaten” du starter med at hælde creme fraiche i en skål, dernæst rører du lidt sennep og salt og peber i, kom derefter en sjat eddike i. Smag på herligheden og find så ud af hvad du mener den mangler lidt af, for smag er jo meget forskelligt så jeg kan ikke her give dig præcise mængder, kun vejlede dig i hvad der skal bruges. Men det er vigtigt altid kun at komme en lille smule i af gangen, for det er som bekendt nemmere at komme mere sennep i cremefraichen end det er at tage det op igen. Men når det er ved at have en god smag som du synes om, så er det bare med at vente på at kartofler er kogt færdige og er kølet af, så er det ellers med at blande hele herligheden. Og vupti, så har du en god hjemmelavet gang klassisk kartoffelsalat. Som går til det meste, og især til en gang frikadeller.
Se i øvrigt flere opskrifter med kartofler
Jeg håber det smager.
Læg en kommentar