På en våd og grå vinterdag er en god og krydret karrysuppe oplagt. Karrysuppe er samtidig en god mulighed for at få brugt dine rester af kød og grøntsager.

stærk karrysuppe
Varm og krydret karrysuppe.

Karrysuppe er en oplagt mulighed at få brugt sine rester, få tømt grøntsagsskuffen for de grøntsager der er ved at være lidt for triste at både se på og spise. Lav en god portion, den er fin at fryse ned og hurtig at få varmet op. Til denne portion brugte vi.

[checklist]

  • 4 spsk karry – mix genre af forskellige styrker
  • Smør
  • 1 rødbede
  • 1 løg
  • 2 stængler bladselleri
  • 1 snack peber
  • 2 gulerødder
  • Et bundt persille
  • 1 liter hønsefond
  • 2 dl ris
  • Et dryp oister sauce
  • Salt og peber
  • Lidt mælk

[/checklist]

Skær rødbeden i tynde skiver og læg den i koldt vand, så overskudsfarven kan trække ud af dem, ellers ender du med en meget rød suppe. Hak løget fint, del sellerien i tre og skær tynde strimler på langs. Snit peberen i tynde strimler. Brug din grøntsagsskræller, eller en tyndskræller hvis du har en – til at skære tynde strimler af gulerødderne. Læg dem i iskoldt vand.

Varm smør op i en gryde, når det er smeltet skal karryen ristes af. Bland gerne flere typer karry, så du får styrke og dybde i suppen. Rist karryen godt af, tilsæt så løg og selleri og steg det af. Så er det bare at hælde hønsefond, snack peber og rødbeder i, og lad det koge lidt igennem.

Når rødbederne begynder at virke møre, hældes ris i og koges i 10 minutter. Tilsidst krydres med oister sauce og salt og peber. Top evt. suppen af med lidt mælk eller fløde, hvis du synes.

Det var den portion vi lavede, du kan bruge de grøntsager du har liggende – hvis du har en rest kylling er den også fin at komme i. En nem ret, i bedste Stop Spild af Mad stil.

Jeg håber det smager.