Hummerhaler er en af de ting man virkelig er nødt til at ynde sig selv at spise engang imellem, for hummerhaler er altså noget af det bedste fra havet.

Hummerhaler på grillen

hummerhaler på grillen med smør og krydderurter

Hummerhaler på grill er utroligt nemt at lave, men det smager rigtig rigtig godt. Det er ikke fordi der som sådan er en opskrift på det, for det er virkelig så nemt at det vil være synd at kalde dette for en opskrift, det er nærmere en slags guideline og opfordring til at spise nogle flere danske hummerhaler.

Afhængig af hvor mange i er til middag, skal i tilpasse mængden af hummere efter det. Denne guideline er til 8 personer

  • 3 kg hummerhaler der er klar til at blive tilberedt
  • 100 g smør fordelt i fine tynde skiver
  • friske rensede krydderurter
  • lidt god olie
  • salt og peber efter smag og behag

Sådan gør du:

Det første du skal gøre når du skal lave hummerhaler på grillen, er at starte grillen op. Det er ligesom lidt nemmere at lave mad på en grill der er varm. Mens den står og varmer op kan du passende fordele hummerhalerne ud på det antal fade der lige passer til mængden, når hummerhalerne er fordelt er det bare at drisle lidt olie ud over og salt og peber. Brug derefter en tang eller en gryde ske til at få rodet lidt rundt i halerne, således at der kommer lidt olie og salt og peber på så mange af dem som muligt. Når dette er gjort fordeler du dine skiver af smør rundt i fadene på halerne, således det kan smelte under tilberedningen og give endnu mere lækker smag til halerne.

Læs også Valg af grill eller Vælg den rette gasgrill

De skal have ca. 15 minutter på grillen, men det er bare med at holde lidt øje med dem undervejs. Prøv dig eventuelt frem undervejs, og når de ser ud og smager som de skal, så er der klar til at blive serveret. Men dejligt brød og god vin til, og glem endelig ikke citronen, den er vigtig når man spiser noget der er så forholdsvis fedt i smagen som dette er.

Server eventuelt med hjemmerørte dressinger og hjemmebagt brød, og nogle gode flasker hvidvin.

Hvis du er på udkig efter opskrifter som er i samme stil som denne, kan jeg anbefale dampet torsk, det smager virkelig lækkert, eller en lækker spinattærte til når det skal være lidt ekstra lækkert.

Jeg håber det smager.