Høns i asparges er jo egentligt rigtig godt spild af mad, for det er jo rester. Men det gør det bare bedre, høns i asparges er alle tiders reste ret.

Høns i asparges, det er en af de der rigtig mormor retter. Som man fik når man var på besøg hos mormor, og inden tartelleterne kom på bordet så fik man serveret en god hønsekødssuppe, for mormor kogte jo en hel høne når der skulle laves høns i asparges. De traditioner der er for madlavning fra den gang, det er nogle vi bør værne om. God mad kan godt tage lang tid at lave, og på den her måde får du brugt alt på sådan en god høne. For der er både til suppe, så er der måske lidt i overskud som du kan smide i fryseren og så har du en god hønsefond – og derudover får du jo så også mulighed for at lave en ganske lækker omgang høns i asparges.

Høns i asparges

Høns i asparges er noget af det bedste restemad der findes

Høns i asparges er rigtig godt at have i fryseren, såfremt selvfølgelig at der bliver levnet. Men det er genialt at fryse ned, for så har du nem aftensmad en anden gang. Men det gælder jo for det meste mad, der er ingen grund til at lave madspild.

 

[checklist]

  • 25 g smør
  • 25 g mel
  • 1 ds asparges snitter (husk at gemme væden)
  • ½-1 l hønsefond
  • evt. lidt mælk eller fløde
  • 500 g hønsekød
  • salt og peber
  • Tarteletter

[/checklist]

 

Hvis du ikke har en rest kyllingekød, så start med at koge kyllingen.
Smelt smørret i en gryde, tilsæt melet og steg det let af. Dræn aspargessnitterne og kom væden derfra i gryden. Pisk til der ikke er flere klumper. Tilsæt hønsefond lidt efter lidt, til du har en sovs af en passende tykkelse – der må du selv komme frem til hvordan din perfekte aspargessovs er. Tilsmag med salt og peber. Pluk kødet i mindre stykker og kom den op i sovsen.

Varm tarteletterne – hvis det skal være godt så i ovnen, hvis det skal være hurtigt og nemt, på en brødrister. Kom fyldet i og nyd maden!

 

Jeg håber det smager.