Er der noget bedre end at bage sine egne burger boller, altså når overskuddet er til det. Så ved man da præcis hvad de indeholder,og hvordan de er lavet. 

 

Hjemmelavede burger boller er sådan en ting der er rigtig fed at lave, når ellers tiden er til det. For det er da lækkert at sætte tænderne i noget man selv har lavet, og på den måde har fuldstændig styr på hvad der er deri. På den måde kan man eventuelt lave nogle lidt sundere burger boller end de helt hvide man normalt ender med at købe. Ikke at der er noget galt i det, en god burger bliver ikke altid dårligere af sådan en helt hvid burger bolle. Men engang imellem er det altså fedt at lave det selv, så derfor får du her en opskrift på hjemmelavede burger boller. Opskriften kan gøres lettere og mere fyldig med kerner, det er bare med at prøve dig frem efter hvad du selv bedst kan lide.

 

Uge 48

madplan uge 48

Som ved så mange andre opskrifter, er denne at betegne som en grundopskrift på hjemmelavede burger boller, så det er bare med at tage udgangspunkt i den – og så tilføje det som du selv bedst kan lide, eller du eventuelt synes den mangler.

 

[checklist]

  • 1,5 dl vand
  • 1 dl mælk
  • 50 g sukker
  • 1 æg
  • 50 g gær
  • 5 g salt
  • 600 g hvedemel
  • 4 spsk olie

[/checklist]

Bland væskerne sammen – sørg for at det håndlunt – altså omkring 37 grader varmt. Opløs gæren heri tilsæt sukker, æg og olie. Herefter blandes melet i lidt ad gangen. Efter den første portion mel tilsættes saltet, det må ikke komme i før melet, da det så kan ødelægge gærens hæveevne.
Dejen æltes godt igennem – den må ikke blive for fast.

Lad dejen hvile i et kvarters tid, inden du former den til cirka 6 burgerboller, afhængig af hvor store du vil have dem – sørg for at gøre dem godt flade, så du ikke ender med “for meget brød” i din færdige burger. Sæt bollerne på bagepladen og lad dem hæve i en times tid.

Pensl bollerne med lidt mælk og drys sesamkerner ud over. Bag dem ved 220 grader i 15 minutter.

 

Nu har du opskriften på hjemmelavede burger boller, så er du sådan set halvvejs til en god omgang pulled pork som du finder en opskrift på lige her.

For når du vælger at bruge så lang tid på at lave pulled pork, så ville det da være synd ikke også at lave hjemmelavede burger boller til, det hører sig ligesom til.

 

Jeg håber det smager.