Gammeldags pandekager: Duften af gode minder.

Hvad er bedre sådan en lørdag morgen, end en god omgang frisklavede pandekager. De helt klassiske pandekager, med et snert af kardemomme. 

 

Når man vågner lørdag morgen og måske har en smule overskud, så er det da lige netop pandekager man skal op og lave, for det er helt klart noget der kommer til at give plus point hos familien. Og så smager de jo bare skide godt, især herhjemme er vi rigtig glade for pandekager. Hvad enten det er disse almindelige pandekager, eller amerikanske pandekager som også bare er utroligt skønne. Men pandekager som aftensmad er også noget der virker herhjemme, for mexikanske pandekager er genialt, det smager rigtig godt, det tager ikke ret lang tid at lave og alle kan samle det i som de kan lide.

Nå men tilbage til de her almindelige pandekager, under biledet finder du opskriften. Den passer til 2 personer herhjemme til morgenmad, så det kan være en god ide at gange den op hvis i er mere, og især hvis i er sultne.Men ellers er det jo bare prøve sig frem, og nu er pandekager i køleskabet jo ikke den værste restemad at have liggende.

 

Pandekager

Lækre nylavede pandekager

 Det er noget der virkelig kan give plus point på kontoen ved familien. De er virkelig nemme at lave, men husk nu at det tager altså lidt tid at stege dem, og det skal helst ikke foregå ved fuld skrald på komfuret, for så bliver de meget hurtigt brændte og så smager de altså ikke godt. 

 

Det her skal du bruge:

  • 3,5 dl mel
  • 3 æg
  • 4 dl mælk
  • 1/4 tsk salt
  • 1/2 tsk kardemomme
  • 1 tsk sukker
  • smør til at stege i

 

Sæt en pande til at varm op, uden at den bliver alt for varm. Den skal stå på sådan ca. mellemvarme, så hvis dit komfur går til 9 så sæt den på 5.

Pisk alle ingredienserne sammen til en jævn dej. Kom lidt smør på panden og bag pandekagerne stille og roligt. Jeg synes 1 dl dej passer til en pande på 25 cm i diameter. Men det er et spørgsmål om smag og behag om man er til tykke eller tynde pandekager. Et rigtig godt tip til når du har lavet pandekager, er lige hurtigt at skylle den skål af som du har blandet dejen i, når du er færdig med at stege. Eksempelvis når den sidste pandekage steges af, for når først det har stået i en halv til en hel time, så er det lidt svært at vaske af. Og så er det jo også federe at der er lidt mindre opvask når i er færdige med at spise.

Server dem med din favorit marmelade og sukker, eller kanel.

 

 

Jeg håber det smager.