Ja altså det er jo sådan set teknisk stadig sommer, og i følge kalenderen burde vi lige nu have +20 grader rundt omkring i det danske land. Men det kniber altså en hel del, ihvertfald herfra hvor jeg skriver i Lysets Land.

Egentligt burde vi jo spise lækre hjemmedyrkede ting fra køkkenhaven i kolonihaven, men det eneste vi lige pt kan drive ud derfra er radisser og en smule kartofler, bevar mig vel det er nu heller ikke så ringe endda. Men det er da lidt ærgerligt når man har lyst til gulerødder og tomater og agurker og og og… i stride strømme, men det hele mangler altså en smule sol og varme. Men så er der selvfølgelig altid det at glæde sig til, og indtil da er jeg blevet enig med mig selv om at det er okay at gå og have lyst til efterårs agtigt mad.

Derfor har jeg været i gemmerne og se på hvilke opskrifter jeg har liggende her på siden, som jeg gerne vil fremhæve – dels fordi jeg jo selv synes det er lækre sager, men også for at kunne inspirere en smule måske? Det skal nu også skrives, at der altså ikke kun er efterår/vinter opskrifter – jeg kan ikke tillade mig at sidde her og skrive i juli måned uden at tage nogle af de gode sommer opskrifter med som er så passende lige til måneden ihvertfald.

En klassiker jeg mere eller mindre altid kan spise, er klart en god omgang Bøf B eller boeuf bourginon som det også hedder – det bliver altid heller ikke dårligere hvis det serveres med en god frisk salat og noget lækkert brød istedet for kartoffelmosen. Det er ikke lige tid for en god kartoffelmos, det er kartoflerne ikke melede nok til, derudover er det nu også synd at forsøge sig at lave mos med nye lækre kartofler.

Boeuf Bourguignon

Lækker Boeuf Bourguignon

Det er mest af alt suppevejr lige for tiden, regn og rusk og oktober agtige forhold gør at en god suppe til at varme sig på ikke vil være dårligt. Når ellers tomaterne kommer lidt mere igang og klar til høst er det jo oplagt med en gang Tomatsuppe – som altid gør sig godt med et lækkert langtidshævet brød eller noget lignende som Hugh fra River Cottage lavede. Opskriften på min kones fortolkning af brødet finder du HER – det kan virkelig anbefales at prøve den opskrift.

Tomatsuppe

Tomatsuppe med en god gang creme fraiche og lækkert brød

Nu bor jeg jo heroppe i Lysets Land som vi gerne kalder vendyssel da det lyder bedre når vi skal lokke turisterne herop, men det betyder også at der er hav omkring os. Derfor vil jeg tale varmt for en god gang hummerhaler som eventuelt kan laves på grillen som jeg har gjort her. Der er to store fordele ved at lave dem på grillen, selvfølgelig fordi man så kan få brugt/pralet lidt med sin grill hvilket er ret så vigtigt hvis du spørger mig. Men derudover slipper du også for lugten i køkkenet fra halerne, for de smager jo godt – men det er ikke altid så fedt at gå i duften fra dem hele aftenen.

Hummerhaler på grillen

hummerhaler på grillen med smør og krydderurter

Salaten er efterhånden ved at kunne skaffes i en god kvalitet med noget smag, derfor er det også ved at være tid til at man kan lave sig en god omgang tunsalat – det er virkelig enkelt at lave, men smager himmelsk på denne tid af året hvor du kan få friske grøntsager til at komme deri. Så bliver det altså bare en bedre smagsoplevelse man ender i.

Tunsalat

Tunsalat med lækkert naan brød

 

Med håbet om en lidt varmere august, håber jeg du får en god sommer.