Nu er det vel snart ved at være der hvor man kan kalde det for efterår, det vejr vi har for tiden. Der er koldt, det er vådt og lidt gråt. Men ind imellem får vi også solen at se, hvilket jo er meget lækkert. Men jeg må indrømme at det der efterår, det må altså godt tage at komme nu, for jeg elsker maden om efteråret, når rodfrugterne kommer ind i køkkenet, og hvor der igen bliver lavet simremad. Mad der er fyldt med smag, men også mad der tager lang tid at lave, og er baseret på de mere billige stykker kød.

 

Boeuf Bourguignon

Lækker Boeuf Bourguignon

Derfor ser jeg altid med glæde frem til efteråret og vinteren, altså jeg er også glad for forår og sommer det ikke sådan at jeg kun er til vinter og efterår. Men der er altså noget lækkert over kulden og det grå vejr, når man sidder indenfor ihvertfald og der er lækker mad igang i køkkenet.

 

Derfor laver jeg også dette indlæg for at hive nogle af mine favoritter frem, for de kan klart klare gengivelse – igen og igen og igen.
[checklist]

  • Millionbøf – Jeg elsker millionbøf – indrømmet det er ikke den mest fotogene ret, ej er det heller noget jeg ynder at servere når vi får gæster. Men det er sådan en af de der virkelige klassikere, som bare bliver bedre på anden dagen. Derfor sørger jeg også altid for at lave rigeligt.
  • Kyllingefrikassè – jeg ved godt at kyllingefrikasse ikke just er simremad, men det smager bare virkelig godt. Det passer også nogenlunde til årstiden, hvor der skal koges høner så der er til supper og hønsefond – så kan man jo engang imellem lige tage og lave en omgang frikasse, og på den måde måske få endnu mindre madspild hvis man altså har lige forskellige ting der kan indgå.
  • Kartoffelporre suppe – Efterår/vinter er tiden til supper, en af mine favoritter er denne cremede kartoffel porre suppe, som bedst serveres med lidt bacon og creme fraiche.
  • Boeuf Bourguignon – klassisk fransk gryderet som bare smager genialt. Dejlig nem at lave, skal stå i et par timer og simre med gode sager. Det fede ved denne ret er at det er noget af det billigere kød udskæring der skal bruges.
  • Stuvet hvidkål – måske ikke lige så moderne, men det smager nu meget godt, især til en omgang frikadeller.

[/checklist]
Det var lige lidt af mine favoritter, jeg har selvfølgelig mange mere for der er så mange forskellige spændende opskrifter man kan bruge. Men du kan eventuelt kigger videre under efterår og vinter kategorierne.