Dampet torsk med nye kartofler, smager af sommer, den gode delikate fisk kombineret med smagen af de ny og skønne kartofler er virkelig noget der er sommer.

Når torsk er til at komme til at betale for penge om sommeren, så er det helt genialt at dampe stille og rolig i ovnen med lidt løg og urter i et stykke pergaments papir. På den måde kan du få den gode smag fra urterne og løg og samtidig holde på saften i fisken – alt det helt uden at du skal forsøge dig med at dampe den over en gryde eller noget andet, for mens det står og passer sig selv i ovnen kan du jo passende gøre kartoflerne klar. Det er da smart, synes du ikke?

dampet torsk i ovnen

Lækker torsk dampet i ovnen

Dampet torsk med nye kartofler er forholdsvis nemt at lave, og det er en rigtig lækker sommerret som er enkel og let. 

[checklist]

  • 4 stykker gode reelle stykker torske filet
  • 1 løg
  • friske urter
  • et par sjatter hvidvin
  • 1 citron
  • 1 kg friske danske kartofler

[/checklist]

 

Start med at gøre kartoflerne klar, det er nemlig dem der skal bruge længst tid på at blive færdige. Rens og skyl dem godt af i vasken, og kog dem derefter i ca 12. minutter med lidt friske urter. Husk kartoflerne må gerne stadig have lidt bid når de er færdige.

Nu kan du gøre fisken klar, den skal nemlig pakkes i pakker, således at hver person ved bordet får sin egen pakke. Derfor skal du starte med at gøre fisken klar, hvis den er købt ved fiskehandleren er den sikkert trimmet og er klar til at blive tilberedt. Når fisken er klar, er det med få gjort de sidste ting klar til pakkerne, start derfor med at skære løget i skiver, og rens urterne godt af. Smag derefter på vinen, det er vigtigt at vide om den er god jo. Skær citronen i både eller skiver, der har du helt frit valg, bare der bliver så der kan komme citron i hver af de 4 pakker som du gerne skal ende med.

Dernæst tager du 4 stykker pergament papir, drisler en lille smule olie i bunden, bare så fisken ikke skulle risikere at sætte sig godt og grundigt fast. Dernæst kommer du fisken på sammen med citron, løg og urter, når det er ved at være lagt godt sammen, begynder du at folde det næsten helt sammen. Der skal stadig lige være plads til at der kan komme lidt vin ved, da det jo skal være med til at dampe fisken og give en lækker smag. Når dette er klaret er det såmænd bare med at få sat pakkerne i ovnen, ved ca 180 grader i ca. 5-10 minutter.

Når det hele er klart, er det bare med at servere din lækre dampet torsk med friske kartofler sammen med en god frisk salat og et glas kold hvidvin, og så ellers bare nyde det du har lavet, og hvor nemt det egentligt var at lave.

 

Jeg håber det smager