Læs historien bag Weber

Weber grillen er verdens første kuglegrill, den er opfundet i 1952 af en gut ved navn George Stephen. Selvfølgelig, fristes man til at skrive, er den opfundet i barbequens hjemland – nemlig USA. George har formentligt slet ikke været klar over på daværende tidspunkt, hvordan hans opfindelse ville revolutionere hele grillverdenen for altid.

Han ville gerne lave en grill, der kunne være med til at gøre det nemmere at lave noget lækkert grillmad derhjemme. Derfor stiftede han også selskabet selvsamme år og startede det verdensfirma, som vi vel alle sammen har hørt om herhjemme.

Byen hvor det hele startede, og selskabet blev stiftet er Chicago – hvor der lige siden har været fuldt fokus på produktudvikling og hele tiden med fokus på at skabe de bedste produkter til forbrugerne.

Derfor bliver hver enkelt grillmodel også gennemtestet af mange forskellige mennesker i alle forskellige typer vejr for at være sikre på, at de har lavet noget, der bare duer. Det er sådan noget som vedholdenhed og gennemtest af produkterne, der gør, at Weber brandet har vokset sig så stort igennem de sidste mange år.

Læs mere om de forskellige Weber produkter

Ting der kendetegner Weber grills

  • Låget og risten er porcelænsemaljeret.
  • Rustfri aluminiumsspjæld til luftstyringen
  • Stærk nylonhåndtag der bare holder
  • Gasgrills har en solid vognramme, der er meget vejrbestandige.

Sådan vælger du den rette Weber grill

Når man skal finde den helt rigtige grill til sit eget behov, så er det nødvendigt, at du gør op med dig selv, hvad du er for en type griller. Jeg vil liste det meget groft op i 3 modeller her nedenunder.

Find din grilltype

  • Weekend grilleren
    Dig der griller alverdens ting og sager i weekenden, og ikke nøjes med pølser og brød.
  • Hverdags grilleren
    Dig der bruger grillen i stedet for dit komfur.
  • Pølser og brød grilleren
    Dig der kan trække det til at grille pølser og brød.

Vælg Weber grillen ud fra din type

Weekend grilleren er typen, der sætter forholdsvis store krav til din grill og nok ikke helt kan nøjes med en enkelt grill. Men nærmere har både en kulgrill og en gasgrill, det kan også være, at kulgrillen på sigt er eller bliver udskiftet med en pillegrill. Der skal være til de gode bøffer, hvor det kan være en gasgrill, der kan være fordelagtig, fordi den er hurtig at starte op. Men det kan også være en kulgrill til, når det skal være low and slow eller godt røget. Det kan være en gang pulled pork, som du kan lave helt oldschool på en performer på kul, eller hvis du er med på pillegrill bølgen – så kan du bruge din Weber Smokefire.

Hverdagsgrilleren er typen, der har den helt store grillpark stående. Formentligt en til forskellige typer mad alt fra en Weber Q serie til en Genesis eller Spirit, fordi der er jo sidebrænder på – så kan du også få lavet tilbehøret og sovs osv. samtidig med, at du får grillet alt det andet. Netop når du bruger din grill som komfur i det daglige, er det jo sådanne ting, du formentligt har fokus på.

Pølser og brød grilleren er typen, der enten har en Smokey Joe eller en Q2000 eller noget i den størrelse, fordi det skal jo ikke fylde for meget – men der skal altså være en grill i dit hjem. Det er vigtigt for mig at nævne, at der er intet galt i denne type griller – det er velsagtens dem, der er flest af. Og det er også et godt sted at starte, det kan jo være, man bliver bidt af en god grill, når først man kommer i gang.

(Links/knapper kan være reklamelinks og generer profit til sidens ejer, hvis du køber noget derigennem)