Lav de perfekte sprøde pizzaer derhjemme

#Reklame

Drømmer du også om sprøde, saftige pizzabunde? Om pizzaer, der er bagt helt perfekt, så smagsoplevelsen minder dig om Italien og de varme himmelstrøg? Hvad hvis jeg nu fortæller dig, at du nemt kan hente den stemning og oplevelse hjem til din baghave?

Vi kan vist hurtigt blive enige om, at der er få ting her i livet, der slår duften af en nybagt pizza, hvor mozzarellaosten er smeltet helt perfekt ned over fyldet, og bunden er perfekt afbagt og sprød med en luftig og saftig crust (nu bliver jeg helt sulten, haha).

Jeg har selv udnyttet de sidste par måneder til at eksperimentere med bl.a. surdejsbunde og diverse udrulningsteknikker. Og jeg må bare indrømme, at det, der betyder allermest for pizzaen, er afbagningen. Pizzaen skal have virkelig høj varme for, at du kan lave hjemmelavet pizza, der bygger på ægte italienske traditioner.

For at kunne få den perfekte afbagning har jeg brugt min Ooni pizzaovn og har endda overvejet at købe endnu en Ooni ovn til samlingen; vi må nok lige se, om jeg kan få lillemor til at gå med på den idé. I hvert fald vil jeg her på siden dele med dig, hvilke kvaliteter jeg ser ved de forskellige modeller fra Ooni. Så har du i hvert fald argumenterne på plads, hvis du skal argumentere dit køb overfor konen, kæresten osv.

Ooni ovne er til dig, der elsker pizza

Helt overordnet må jeg sige, at jeg er helt vild med Ooni Ovne. Pizzaovnene er generelt designet meget brugervenlige og i et flot minimalistisk, skandinavisk design. Det vigtige er også, at de har korte opvarmningstider, og at det kun tager 60 sekunder for at få en perfekt stenbagt pizza.

Der er dog forskel på de forskellige modeller, så jeg har samlet et overblik til dig her, så du hurtigt kan gennemskue, hvilken Ooni Ovn der er perfekt til dine pizzabehov.

Ooni Fyra pizzaovn

Ooni Fyra 12 Wood Pellet Pizza Oven

Ooni Fyra er en model, der er vildt populær inden for pizzaovne. Ooni Fyra er meget praktisk og nem at transportere på grund af dens størrelse og lette vægt på kun 10 kg. Den roses internationalt af eksperter, fordi alle dele af ibrugtagningen af ovnen er vildt simpel og meget let; alt lige fra at samle ovnen til at bruge den samt efterfølgende rengøring.

Ovnen fyres med træpiller, hvilket giver en karismatisk smag til dine pizzaer. Fyra 12 modellen er 12”, hvilket svarer til ca. 35,5 cm. Den normale størrelse på pizzaer er ca. 30 cm, så der er altså godt med plads. Ovnen når desuden op på 500 grader på blot 15 minutter.

Ooni Koda 12 gas

Ooni Koda 12 Gas Powered Pizza Oven

Ooni Koda ovnen har imponeret verden over på grund af den ultralette vægt på kun 9,25 kg. Sammen med den lette vægt og størrelsen af ovnen er det sikkert, at det er de færreste, der ikke skulle have pladsen til en kvalitetspizzaovn. Det eneste, du skal gøre, når du modtager ovnen, er at slå de foldbare ben ud og begynde pizzabagningen. Med gas som brændstof bliver det ikke nemmere at bruge og rengøre ovnen.

Designet er især også helt i top, fordi ydersiden af ovnen f.eks. altid er kold, uanset hvilke høje temperaturer der er indeni. Opnå en temperatur på 500 grader på kun 15 minutter med Ooni Koda 12.

Ooni Koda 16

Ooni Koda 16 Gas Powered Pizza Oven

Med Ooni Koda 16 har du en let gasantænding, som gør, at du på blot 20 minutter kan få en 500 graders brændende varm pizzaovn, som er klar til at bage sprøde pizzaer til dig og dine gæster. Ooni Koda 16 er storebroren til Koda 12, og det betyder, at du også med fordel kan bruge pizzaovnen til at tilberede kød, fisk, brød og grøntsager. Det unikke ved Koda 16 er også, at ovnen er udstyret med en L-formet flamme, der er innovativ inden for pizzaovne.

Ooni Karu

Ooni Karu 12 Multi-Fuel Pizza Oven

Med en Ooni Karu 12 har du friheden til at beslutte dig fra gang til gang, hvilken form for brændstof du vil bruge. Ovnen er designet til både at kunne bruge træpiller, kul, træ og gas, så du har helt frie tøjler til at tilberede pizzaer på lige den måde, du har lyst til. Trods vægten på 12 kg har pizzaovnen fra Ooni lige så meget kraft som en stor pizzaovn. Ovnen er udstyret med Ooni Gas Burner, som er en specialdesignet brændstofbakke. Ooni Gas Burner sikrer øget luftstrømme, der giver en mere intens flamme – som derfor medfører en optimal bagning af dine pizzaer.

Ooni Pro Pizzaovn

Ooni Pro 16 Multi-Fuel Pizza Oven

Med en Ooni Pro 16 har du også muligheden for at bruge forskellige former for brændstof: kul, træ, træpiller og gas. Ovnen når op på 500 grader efter 20 minutter, og i Pro 16-modellen er der ekstra stor plads til dine pizzaer med de 16”. Ligesom ved Ooni Koda 16 har du mulighed for at tilberede alt lige fra kød, fisk til grøntsager og brød i din pizzaovn. Med det indbyggede termometer på ovnen dør kan du også nemt holde øje med, om din pizza bliver bagt ved den helt rigtige temperatur. Pizzaovnen er udstyret med en pizzasten af cordierit, som gør, at stenen holder på varmen meget længere.

Høj brugervenlighed, lækkert design og stor fleksibilitet? Vælg en Ooni ovn

Ovenfor har jeg fremhævet de kvaliteter, jeg finder mest interessante ved de forskellige ovne, men jeg kan nok ikke skjule, at jeg er vildt begejstret for de små pizzaovne, der er blevet sindssygt populære på det seneste.

Populariteten (tænker jeg) er med god grund og skyldtes formentlig, at uanset hvilken ovn fra Ooni du vælger, så er du garanteret nemme transportable ovne med høj brugervenlighed, som gør pizzabagningen derhjemme til en leg.

(Links/knapper kan være reklamelinks og generer profit til sidens ejer, hvis du køber noget derigennem)