Historien om Kool-aid og de 5 ting, du umuligt kan vide om læskedrikke

#Reklame

Kool-Aid, en drøm af en pulveseret drik, kan ikke bare flattere sig med at eksistere i 16 forskellige varianter, men drikken har også en høj status i sit produktionsland USA og er stadigvæk kendt som Nebraskas nationaldrik og har været det igennem de sidste 90 år.

Lad os tage et kig ind på, hvordan Kid-Aid egentlig opstod.

kool-aid logo

Hvad er historien om Kid-Aid?

I starten af 1900-tallet fandt unge Edwin Perkins, en ung mand i starten af sine teenageår, interessen for emballeret mad. Specielt desserten Jell-O optog ham en del, og da kemi altid har fascineret den unge Perkins, kastede han sig ud i at eksperimentere med Jell-O konsistensen i håb om at skabe en pulver-drink. I sin hærdige forsøg på at hjælpe familien økonomisk, betalte unge Perkins hårde arbejde sig, da den første Kool-Aid blev skabt i væskeform – ved navn Fruit Smack.

For at mindske forsendelses-omkostningerne lykkes det Perkins i 1927 at adskille pulveret fra væsken. I løbet af kort tid blev Kool-Aid et landskendt produkt, på det tidspunkt distribueret i seks forskellig smagsvarianter. Efterspørgselen for læskedrikken Kool-Aid var blevet så stor, at Perkins var nødsaget til at droppe produktionen af andre mindre projekter, han havde igangsat, og flytte hele produktionen til Chicago i 1931. Selv under større kriser overlevede produktet og i 1953 solgte Perkins Kool-Aid til General Foods – som i 2012 lavede et samarbejde med Kraft Foods, som åbnede for helt nye muligheder og et større udvalg af smagsvarianter.

5 ting, du ikke vidste om Kool—Aid

1. Kool-Aid Manden blev skabt i 1974
Maskotten ’Pitcher Man’ kom til syne i 1954 og var frontfiguren for Kool-Aid. En simple figur, som igennem mange år repræsenterede den pulveserede drink. Illustrationen blev kreeret af artdirector Marvin Potts, som skabte Kool-Aid Manden baseret på sin søns smilende ansigt. Tyve år senere blev maskotten re-designet og kom til live med både evnen til at tale og gå – og opføre sig som en kæmpe, der kan fordærve en hel masse læsedrik.

2. Kåret som mest uhyggelige maskot nogensinde
Ret sandt endda, for Time Magasins’ afstemning i 2011 kårede Kool-Aid Manden til at være den mest uhyggelige maskot nogensinde. Afstemningen fra de 100 mest influerende personer viste nemlig, at de ikke brød sig om, at den altid agerer noget aggressiv, når den indtager scenen.

3. Kool-Aid har også en picklet bror – her er en DIY opskrift
Koolickles, altså Kool-Aid pickles, har i tidernes morgens kun været tilgængeligt på tankstationer i USA. Dog nåede versionen Tropickles hele vejen til Walmart. Denne frugt smagsversion er et kendt produkt og kan endda laves selv.

For at lave skørfarvede pickles, skal du blot – i et glas med låg..

  • Tilføre sukker
  • Din yndlings Kool-Aid pulver
  • Friskskåret agurker
  • Og lade det stå i en uge..
  • Tadaaa. Men vi lover ikke ligefrem, at du vil finde det super smagfuldt. God fornøjelse med det om ikke andet.

4. En berømthed farvede sit hår med Kool-Aid i 90’erne
Hvem anden end Kurt Kobain. Udover at være en billig, sjov og farverig læskedrink, blev Kool-Aid også brugt som hårfarve. Det var meget billigere end en tur til frisøren, men også farverigt nok til at kunne forblive i håret. Noget tyder på, at pulveret stadigvæk i dag bliver brugt til samme formål.

5. Kool-Aid til din SodaStream
En ting, jeg ved, du bliver glad for at høre. Samarbejdet med Kraft Foods i 2012 medførte også et samarbejde med SodaStream. Det betyder, at du nu kan nyde de små bobler sammen med din yndlings Kool-Aid smagsvariant. Og er det svært at få væske nok i børnene, så er det faktisk en ret nem og cool måde at ordne det på. For hvem elsker ikke at drikke regnbuens farver?

 

(Links/knapper kan være reklamelinks og generer profit til sidens ejer, hvis du køber noget derigennem)