Aspargessuppe.

her med en smule fløde, det smager virkelig godt. Det er klart en af de bedste ting ved foråret og sommeren, altså asparges sæsonen er jo ikke for evigt. Tværtimod er den ganske kort, så det er med at nyde dem mens de er her. I denne suppe brugte vi danske Asparges fra Samsø – hvis de ikke er danske har de ingen interesse, medmindre måske de tyske – den tyske sæson følger nogenlunde vores egen. Men klart er det at foretrække de danske.

 

Asparges suppe

Lækker velsmagende aspargessuppe

Det tager vitterligt ikke meget mere end ca 10-15 minutter at lave denne skønne suppe, så den er helt genial en dag man har travlt eller bare vil have noget nem og velsmagende mad.

Vi brugte følgende ingredienser:

[checklist]

  • 400 gram lækre danske asparges fra Samsø
  • 1 løg
  • smør til stegning
  • 0,5 liter hønsefond – gerne en du har lavet selv, du kan finde min grundopskrift her
  • 1 dl piskefløde – lige til at gøre den cremet og lækker
  • salt og peber efter egen smag
  • 1 stk blender

[/checklist]

Start først og fremmest med at få klargjort dine asparges, den nemmeste måde at sørge for ikke få den træede del med er ved at knække dem i bunden. De knækker der hvor de er træede så du på den måde undgår at få det med, det er ret smart lavet faktisk.

 

Men skyl dem godt og grundigt og skær dem derefter i stykker af 1-2 cm og husk endelig at gemme hovederne, de skal først i til sidst og skal ikke steges.

Når aspargesen er gjort klar er det såmænd bare med at få hakket løget nogenlunde fint og få det sauteret i smørret sammen – når de er blevet klare er det i med aspargesen. Lad det lige sautere lidt og få lidt varme – endelig ikke for længe. Så er det tid til at komme din fond på og lade det koge i ca 15-20 minutter til aspargesen er blevet mør.

Så er det nu der skal blendes, kom løg- asparges blandingen i blenderen og kør til det bliver nogenlunde jævnt. Så er det ellers tilbage i gryden for at få det varmet op igen, det er også her du skal tilsætte fløden for at få det rundet rigtig godt af. Husk at smage til med salt og peber, nu skal det lige op og koge – når suppen er der så skal du komme aspargeshovederne i – de skal lige koge med i ikke meget mere end 1 minut – Så er det ellers bare med at servere og nyde aspargesene mens de stadig er i sæson.

Jeg håber det smager